Gehavend Wildervank (zat) onderuit in Uithuizen

Door op zondag, 9 september, 2012 - 17:00

Tekst Jacob Kuiper

VOETBAL - Wildervank moest afgelopen zaterdag de uitbeurt maken naar Noordpool UFC. Het werd geen succes daar in het Hoge Noorden. De ploeg van oefenmeester Pieter Nuus ging naar huis met een 4-0 nederlaag in de zak. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat Wildervank zoek gespeeld is, was zeker niet het geval. Wildervank had personele problemen en ze konden dus niet in hun sterkste opstelling opereren.

De eerste helft was een spannende en attractieve wedstrijd. Met de beste kansen voor Wildervank, maar het ‘heilig vuur' was niet aanwezig. De ruststand ging dan ook in met de brilstand. Na de thee ging er van alles mis bij Wildervank. Noordpool liep vlot naar een 3-0 voorsprong. In de vierde goal werd door de scheidsrechter goed gekeurd, terwijl de bal niet over de doellijn was.

In de tweede helft vond er nog een klein akkefietje plaats aan de zijlijn. Een speler van Noordpool kreeg een flinke duw, hoogstwaarschijnlijk van een speler van Wildervank. De Noordpool-speler kon de assistent-scheidsrechter van Wildervank niet meer ontwijken. Waarop deze vlaggenist onderuit ging op het kunstgras. Deze boomlange grensrechter had dus veel gemeen met bondscoach Louis van Gaal. Die ook onderuit ging in de kwalificatie wedstrijd tegen Turkije.

Het was overigens de tweede keer dat deze onfortuinlijke assistent-scheidsrechter in zijn lange carrière onderuit ging aan de zijlijn.