Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer wind 8 september 2012

Door op zaterdag, 8 september, 2012 - 12:00

 
Jan van der Laan bij Radio Parkstad

Columnist Jan van der Laan laat wekelijks op Parkstadveendam.nl, zijn licht schijnen over het wel en wee van Parkstad Veendam. Tevens kunt u zijn column iedere zaterdag beluisteren bij Radio Parkstad om 12:02 uur.


Het is voor mij bijzonder prettig om na de zomerperiode weer van start te kunnen gaan met mijn Veendammer Wind ofschoon het wel zo is, dat het erg moeilijk is om een begin te maken, want er is wel erg veel aan de orde geweest gedurende de zomermaanden en dat kun je niet allemaal onbesproken laten.

Het is trouwens wel goed om ook in mijn column even aandacht te besteden aan het feit, dat een gemeenteraadslid van de fractie van gemeentebelangen geen deel meer uitmaakt van die fractie en op eigen houtje gaat functioneren

Nu is het mij wel wat gemakkelijk gemaakt. Het blijkt namelijk dat er twee zaken zijn, die al vrij snel; aan de orde komen en die bepaald niet nieuw zijn te noemen, namelijk de herstructurering van Kerkstraat West en de problematiek rond het fietspad in Buitenwoel tussen de Winkler Prins en Muntendam.

Ten aanzien van die eerstgenoemde kwestie lijken er - voor zover ik het bekijken - een aantal communicatiestoornissen te zijn tussen de gemeente en de eigenaren of huurders van panden . Als dat inderdaad het dan is het te hopen dat die stoornissen snel worden opgelost, want het mag natuurlijk niet zo zijn, dat daar waar de gemeente een goed functionerend ambtelijk apparaat heeft, er vertraging optreedt door problemen in de communicatie.

De problematiek rond het fietspad speelt al een behoorlijke tijd. Een complicatie in de behandeling is, dat zowel door leerlingen van de Wnkler Prins als vanuit Muntendam middels een handtekeningactie op duidelijke wijze is aangegeven, dat betrokkenen en hun achterban bepaald niet gelukkig zouden zijn, als de voorgenomen plannen door de gemeente Veendam zouden worden doorgezet.

Ik ben erg benieuwd hoe er op deze signalen door politiek Veendam zal worden gereageerd.

Hier kan een signaal van uit gaan, dat wij in onze gemeente heel serieus rekening willen houden met het wonen en werken of dat wij dat eigenlijk maar als een niet al te serieuze zaak beschouwen.

Dezer dagen is bekend geworden, dat er vanuit Europa een bedrag van 5 miljoen euro beschikbaar is gesteld voor de herinrichting van de Groninger Veenkoloniën. Dit heeft echt niets te maken met de aanstaande verkiezingen voor een nieuwe tweede kamer maar is een uitvloeisel van de normale spelregels, die er gelden voor delen van Europa, die wat extra steun nodig hebben.

Ik kan zonder verdere argumentatie geen beschouwing houden over allerlei voor en nadelen die er optreden bij het al of niet deel uitmaken van Europa, maar ik ben wel erg benieuwd naar de manier, waarop deze subsidie zal worden besteed en naar de betekenis ervan voor de Groninger Veenkoloniën.

Uit de in deze column aangehaalde zaken mag het u in elk geval duidelijk zijn, dat de doelstelling nog steeds is om Parkstad Veendam gelijk te stellen met goed leven, wonen en werken!!