Overslaan en naar de inhoud gaan

Heren senioren Golfclub De Compagnie kampioen

Door op vrijdag, 7 september, 2012 - 09:04

GOLF - Vorige week zijn de ‘krasse knarren' van de Veendamse golfclub De Compagnie er in geslaagd het NNSC kampioenschap te veroveren. En dat voor het tweede jaar in successie. Vorig jaar werden de teams van Assen I en Assen II op hun eigen baan verslagen, dit jaar waren de teams van Emmen en Vlagtwedde niet tegen de senioren van de Compagnie opgewassen.
De finale werd dit jaar op de baan van de Compagnie gespeeld, dus het team van de Compagnie had wel het voordeel op de thuisbaan te spelen. Daar waren de scores van de teamleden dan ook naar.
De NNSC is tot een groot goed georganiseerd evenement uitgegroeid waar aan zo'n 20 golfclubs uit het noorden aan deelnemen. De 5 of 6 poule wedstrijden worden gespeeld in een zeer sportieve en plezierige sfeer. Het sluitstuk is de finale dag waarop de poulewinnaars om de titel strijden en de rest van de teams een informele competitie spelen. Mede dankzij de goede organisatie en perfecte weersomstandigheden een uitermate geslaagde dag waarop door veel deelnemers alweer werd uitgekeken naar volgend jaar.