Nieuws

Activiteiten tijdens de mobiliteitsweek



MOBILITEIT - De gemeente Veendam organiseert van 8 t/m 21 september 2012 de mobiliteitsweek voor haar inwoners. Met deze week wil de gemeente Veendam een bijdrage leveren aan het milieubesef bij de inwoners. Maar ook aandacht te vragen voor beweging en veiligheid in het verkeer. Daarom worden er diverse activiteiten georganiseerd. De mobiliteitsweek is er voor iedereen, van jong tot oud!

Elektrische voertuigen
Tijdens de Pruiverij zaterdag 8 september 2012 is er een elektrische markt. Daar kunt u kennis maken met verschillende elektrische voertuigen. Het is zelfs mogelijk om een proefrit te maken in verscheidene elektrische voertuigen.

Boekenquiz ‘duurzaam bewegen' in de bibliotheek
Ook de bibliotheek draagt haar steentje bij aan de mobiliteitsweek. De bibliotheek in Veendam organiseert in de mobiliteitsweek tijdens de openingsuren een boekenquiz. Uw kennis over boeken en ‘duurzaam bewegen' wordt op de proef gesteld. Iedere bibliotheekbezoeker met de goede oplossing krijgt een lot, waarmee leuke prijzen te winnen zijn!

Groene Voetstappen
De leerlingen van de basisscholen De Westerschool en 't Haimstee van Veendam gaan vanaf 17 september een week lang Groene Voetstappen verzamelen. Een week lang zullen deze leerlingen zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school gaan. Voor elk heen of terugreis die lopend of fietsend wordt afgelegd, krijgen de leerlingen één Groene Voetstap. Door mee te doen met het verzamelen van 'Groene Voetstappen' ontdekken leerlingen en hun ouders dat het niet alleen leuker, gezonder en veiliger is om te voet of per fiets of step naar school te gaan, maar ook dat het beter is voor het klimaat.

Tijdens de mobiliteitsweek worden er nog meer activiteiten georganiseerd. Op www.veendam.nl/mobiliteitsweek vindt u een overzicht!