Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsendief aangehouden dankzij Burgernet

Door op dinsdag, 4 september, 2012 - 10:50

BORGERSWOLD - De politie heeft maandagavond een 21-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man had samen met een andere man in het park aan de Borgerswold in Veendam een elektrische fiets weggenomen. De eigenaar zat op een bankje en had de fiets naast zich staan.

De Hoogezandster liet een oude fiets achter en nam de elektrische fiets mee. De eigenaar is op de oude fiets achter de dief aangegaan, maar verloor de dief en zijn kompaan op enig moment uit het oog.

De gealarmeerde politie heeft Burgernet ingezet. Op basis van Burgernet konden buurtbewoners de Hoogezandster in de Pottenbakkersstraat aanhouden en overdragen aan de politie. De andere man is helaas met de fiets ontkomen.

De 21-jarige was erg opstandig en pleegde verzet bij zijn aanhouding. Ook in de politieauto bleef hij wild om zich heen slaan. De man is ingesloten voor verhoor.

Om Burgernet-acties zo succesvol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk dat een groot deel van de bevolking is aangesloten. U kunt zich voor burgernet aanmelden viawww.burgernet.nl. Door burgernet vergoot de politie de kans om verdachten aan te houden of belangrijke informatie over een incident te krijgen.