Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziekdiploma's voor jeugdleden Voorwaarts

Door op maandag, 2 juli, 2012 - 09:44

DIPLOMA - Na 2 jaar lessen volgen aan de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam én veel thuis oefenen, hebben 3 leden van Harmonieorkest Voorwaarts Veendam met succes hun theorie en praktijk diploma HarFa (harmonie/fanfare) behaald.

Afgelopen donderdag ontvingen zij hun muziekdiploma: Laura Bosscher ontving haar HarFa-B diploma voor klarinet en Janko Mulder (euphonium) en Jaëlle Straat (dwarsfluit) ontvingen hun A diploma. Voor de laatste twee geldt dat ze na de zomervakantie nu ook mogen mee gaan spelen in het harmonieorkest van Voorwaarts.

Het HarFa diploma vormt de afronding van een 2-jarige cursus voor koperblazers, houtblazers en slagwerkers aan de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam. Het doel van de cursus is de muzikale prestaties van amateurmusici te verbeteren en daarmee het spel van de muziekverenigingen op een hoger niveau te brengen. De diploma's worden verstrekt door ‘Kunstfactor', een landelijk expertisecentrum voor amateurmuziek. Veel verenigingen vereisen een HarFa diploma vóór een muzikant mee mag spelen in het orkest.

Ondanks de grote groei in ledental in de afgelopen jaren, kan Harmonieorkest Voorwaarts nog altijd nieuwe leden gebruiken. Met name versterking bij de klarinetten, hoorns en baritons/euphoniums is gewenst. Harmonieorkest Voorwaarts verlangt minimaal een HarFa-A diploma (of vergelijkbaar niveau) van haar leden. Leden kunnen via de vereniging tegen gereduceerde kosten de HarFa cursus volgen.

Meer informatie over het harmonieorkest, de vereniging en de HarFa-cursus kunt u vinden op www.harmonieorkestvoorwaarts.nl en op www.mdtveendam.nl.