Overslaan en naar de inhoud gaan

De Gelukskrant

Door op donderdag, 21 juni, 2012 - 10:17

TSJECHOV - Afgelopen weekend vonden de activiteiten van Geluk plaats in de Heemtuin te Muntendam waar we aansloten bij de Tuin- & Kunsttiendaagse. Op zaterdag vonden hier allereerst de opnamen van Studio Geluk plaats; vervolgens was de opening van Theo Zwinderman: zijn tentoonstelling is afgelopen weekend verplaatst van één van de kubussen in Zuidwending naar de Heemtuin. Tot slot was het 's avonds mogelijk om te genieten van de muzikale klanken van Brassband Elad onder leiding van Lubertus Leutscher. Zondagmiddag was er een literaire theeceremonie in de vorm van een Russische High Tea met speciale gasten Jean Pierre Rawie en Hans Boland. Russische poëzie was het thema, waarbij ook gedichten van Jean Pierre Rawie prachtig in het Russisch werden voorgedragen door Hans Boland. van Ensemble Fluitique zorgde voor de muzikale omlijsting. Tot slot speelde de Talentenklas van de Jeugdtheaterschool uit Winschoten de voorstelling Geluk?. Dit alles zorgde ervoor dat het een prachtig weekend werd, vol tuin en kunst!
Komende week gaat de voorstelling Het geluk in première! Woensdag en donderdag zijn de try-outs, en zaterdag is de officiële première! Heeft u al een kaartje voor Het geluk?

PROGRAMMA
woensdag 20 en donderdag 21 juni
20.00 uur (beide avonden) Try-out Het geluk - beleef eerder dan wie ook de bijzondere voorstelling Het geluk! Ervaar hoe de acteurs de allerlaatste puntjes op de i zetten om een prachtige voorstelling neer te zetten. De inwoners van de Zuidwending & Ommerlanderwijk kunnen voor slechts € 5,- naar de try-out! Nog geen kaartje? Voorafgaand aan de try out unt u nog een kaartje kopen in dorpshuis De Wending (pinnen is hier niet mogelijk). Mis dit niet!

vrijdag 22 juni
18.00 uur Russisch diner - voordat we definitief terugkeren naar de kubussen in Zuidwending, vindt er nog één Geluksactiviteit plaats in de Heemtuin te Muntendam: een Russisch diner van streekproducten. Te midden van de prachtige bloemenpracht kunt u genieten van verhalen en muziek in Tsjechoviaanse sfeer. Mannenkoor Albatros zingt als aperitief Russische liederen, twee finalisten van de verhalenwedstrijd dragen tussen de gangen hun verhaal nog één keer voor. Inschrijven is noodzakelijk via www.heemtuin.com. De kosten voor het diner bedragen € 30,- Wees er snel bij!

zaterdag 23 juni - premièredag Het geluk
16.00 uur Studio Geluk - Let op! De tijden van de opname van Studio Geluk zijn voor deze laatste opnamedag gewijzigd! Omdat deze uitzending volledig in teken zal staan van de voorstelling Het geluk, vinden de opnamen zo kort mogelijk voor de première plaats. U ontmoet de cast van Het geluk en u leeft mee met hun belevingen op de Zuidwending. Iedereen is van harte welkom in de achterste kubus op het land van de familie Sprik!

20.00 uur PREMIÈRE HET GELUK - Eindelijk maar toch is het dan zo ver: de bijzondere voorstelling Het geluk gaat in première! Ieder half uur wordt u meegenomen naar een andere kubus, een andere beleving en een ander verhaal. Mis deze ervaring zo dicht bij huis niet! Zelfs de Russische ambassadeur in Nederland mr. Kolodkin komt (met tolk!) Het geluk bekijken! Bestel uw kaarten aan de kassa van Cultuurcentrum vanBeresteyn te Veendam of ga naar de website www.vanberesteyn.nl om uw kaarten online te bestellen!

SPEELDATA HET GELUK
Woensdag 20 juni 20.00 uur (try-out)
Donderdag 21 juni 20.00 uur (try-out)
Zaterdag 23 juni 20.00 uur (première)
Zondag 24 juni 15.00 uur en 20.00 uur
Donderdag 28 juni 20.00 uur
Vrijdag 29 mei 20.00 uur
Zaterdag 30 juni 15.00 uur en 20.00 uur
Zondag 1 juli 15.00 uur en 20.00 uur
Donderdag 5 juli 20.00 uur
Vrijdag 6 juli 20.00 uur
Zaterdag 7 juli 15.00 uur en 20.00 uur
Zondag 8 juli 15.00 uur en 20.00 uur. Na afloop de Zuidwendinger band The Rockin' Hotstars!

RESTAURANT
Geniet voorafgaand aan de voorstelling - ook tijdens de try-outs - van een volledig biologisch 3-gangen buffet in Restaurant Matroesjka, in Dorpshuis De Wending, Zuidwending 199. Het buffet kost slechts €15,-! Reserveren is noodzakelijk, dit kan via onze website www.gelukscompagnie.nl/#geluk-22 of via jesca@gelukscompagnie.nl.Vanaf het restaurant in het Dorpshuis wordt u meegenomen naar de Gelukslocatie om de voorstelling te zien.

Het menu voor aankomende week:
Restaurant Matroesjka is deze week voor iedereen (ook als u niet naar de voorstelling gaat) geopend op woensdag, donderdag en zondag.

Voorgerecht: Borsjtsj
Hoofdgerecht: Rijst met Stroganoff, blini's met zalm, lauw warme groenteschotel met witte kaas, komkommersalade met ingemaakte augurkjes.
Na Triffle met rode vruchten

UITZENDING STUDIO - & RADIO GELUK
Studio Geluk (televisie)
- Lokaal TV - Uitzending van dinsdagavond tot en met woensdagmiddag (caroussel).
- OOG TV - Uitzending dinsdagavond vanaf 17.30 tot woensdagochtend 09.00 (caroussel).
- RTV Blauwe Stad - Uitzending de hele zaterdag (carrousel).
- www.gelukscompagnie.nl/#geluk-23

Radio Geluk (radio)
- Radio Parkstad - woensdagavond vanaf 18.00 uur.
- OOG Radio (Groningen e.o.)- woensdagmiddag rond 12.50 aflevering hoorspel
- Dollardradio (Oldambt e.o.) - woensdagavond na het nieuws van 19.00 uur.

KAARTVERKOOP
Russisch diner (Heemtuin te Muntendam) €30,-
Kaarten via www.heemtuin.com

Try-out Het geluk €5,- voor inwoners Zuidwending/Ommerlanderwijk
Voorstelling Het geluk €22,50 / €17,50 inwoners regio Veenkoloniën
Kaarten via www.vanberesteyn.com

Ontvangstruimte Het geluk: Dorpshuis De Wending, Zuidwending 199, Veendam