Nieuws

Modelvliegshow en opening nieuw vliegveld



Tekst VLC

MODEL - Al meer dan 30 jaar is de Veendammer Luchtvaart Club actief geweest op het modelvliegveld aan de Jan Kokweg. Industriële ontwikkelingen aldaar maakte een verhuizing van de modelvliegclub noodzakelijk. Sinds eind vorig jaar heeft de modelvliegclub nu een nieuw vliegveld aan de Polluxweg, op een steenworp afstand van hun vorige lokatie.

De club wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft het weekend van 23 en 24 juni uitgeroepen tot een internationaal modelvliegweekend, waarvoor uit binnen- en buitenland weer vele modelvliegers naar Veendam zullen komen. Reeds op de zaterdag zullen de piloten hun modelvliegtuigen door het luchtruim sturen en zelfs bij het invallen van de duisternis zullen een aantal modelvliegtuigen voorzien van verlichting te zien zijn.

Op zondagmiddag 24 juni is het echt feest aan de Polluxweg. Om 13.30 uur zal wethouder Schmaal op passende wijze het nieuwe veld openen. Zoals het hoort voor een luchtvaart club zal de sleutel uit de lucht komen vallen en wel meegebracht door een aantal parachutisten, die als speciale attractie op deze middag een sprong boven Veendam maken en zullen proberen op het modelvliegveld te landen.

Daarna zullen de modelvliegers zich presenteren aan het publiek en tonen tot welke prestaties zij met hun modellen in staat zijn. Motormodellen, zweefvliegtuigen, helikopters en schaalvliegtuigen in vele varianten en grootte zullen het luchtruim kiezen in een vlot programma gedurende de gehele middag. Ook de nieuwste ontwikkeling in het modelvliegen, namelijk straaljagers, zullen niet ontbreken.

De route naar het nieuwe veld is met borden aangegeven en de toegang voor het publiek is, zoals gebruikelijk, geheel gratis.