Overslaan en naar de inhoud gaan

Poolse voetballertjes te gast bij Veendam 1894

Door op zaterdag, 16 juni, 2012 - 06:09

VOETBAL - Van donderdag 14 juni tot en met maandag 18 juni zijn er 19 Poolse jeugdspelers en 7 begeleiders te gast bij Veendam 1894. Het betreft hier een F- en een E-team (leeftijd 6 tot10 jaar) dat uitkomt voor de voetbalschool Szkolka-Wichniarek uit de Poolse stad Poznan. De komst van deze voetbalschool naar de Parkstad is een initiatief van Swawek Andrzejewski, jeugdtrainer van Veendam 1894. Het idee is om hier een jaarlijkse uitwisseling van te maken, waarbij er volgend jaar Veendammer leeftijdsgenootjes naar Polen afreizen.

De voetballertjes en begeleiders worden opgevangen door gastgezinnen. Er staan dit lange weekend enkele leuke activiteiten op het programma voor de Poolse voetballertjes. Zo krijgen ze een rondleiding bij SC Veendam en FC Groningen en doen ze mee aan het E- en F-toernooi van Veendam 1894 op zaterdag 16 juni. Bovendien zullen alle spelers en begeleiders zaterdagavond in het clubgebouw van Veendam 1894 met elkaar gaan kijken naar de kraker op Euro 2012 tussen Polen en Tsjechiƫ. Kortom: een geweldig initiatief van Swawek Andrzejewski en Veendam 1894, dat hopelijk zal uitgroeien tot een jaarlijks terugkerende traditie.

Deze uitwisseling staat overigens los van de trip die voetballers van Veendam 1894 en Wildervank vorige week maakten naar het Poolse Gniezno.