Overslaan en naar de inhoud gaan

Fantastische examenresultaten Winkler Prins Veendam

Door op donderdag, 14 juni, 2012 - 16:49

WP - Directie en medewerkers van Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, zijn heel blij met de behaalde examenresultaten van onze leerlingen Vmbo, Havo, Atheneum en Gymnasium.

  • 94,3 % Van de leerlingen behaalt het diploma (verwacht percentage na herkansing)
  • Het hoge slagingspercentage ligt op het gebruikelijke hoge niveau van voorgaande jaren, ondanks de verzwaarde exameneisen
  • De goede resultaten zijn te danken aan de grote inzet van de leerlingen en hun docenten en het ingezette beleid om leerlingen beter voor te bereiden op de verzwaarde exameneisen (bijv. intensieve examentrainingen)
  • Marc Fleurke, 18 jaar, wonende in Veendam en leerling aan het gymnasium, is geslaagd voor alle profielen met de volgende cijfers: 3 x 8; 10 x 9 en 1 x 10.

Onderstaand een overzicht van de prognose na de herexamens

   Geslaagde kandidaten  Percentage geslaagden
Vmbo Basis
Vmbo Kader
Vmbo Mavo
Havo
Vwo
55
49
107
108
48
98,2
94,2
95,0
90,0
94,1

Winkler Prins is heel trots op de prestaties van de leerlingen en de behaalde score. Alle kandidaten zijn telefonisch op de hoogte gebracht van hun examenresultaten. De vmbo-kandidaten konden woensdagavond al hun voorlopige cijferlijst komen halen. De stemming was opgelucht en zeer uitbundig.

De examenleerlingen gymnasium, atheneum en havo komen vanavond (donderdag) om 19.00 uur naar de locatie aan de J.G. Pinksterstraat 26 om elkaar geluk te wensen en hun voorlopige cijferlijst in ontvangst te nemen.