Nieuws

De Gelukskrant



TJSECHOV - Afgelopen weekend stond Geluk in het teken van film. In Studio Geluk sprak Arno van der Heyden onder andere met Harry Cock over het stille beeld: fotografie. Daarnaast sprak hij met Veerle van Overloop over het verschil tussen acteren in films en in het theater. Ook geluksprofessor Paula van der Oest, regisseur van de film Zus&Zo, kwam aan bod en liet ons weten hoe je gelukkig wordt van films. Later op de middag gaf Aletta Becker een workshop Dialoog schrijven voor film. 's Avonds was het de beurt aan de Filmproductiegroep van Borgercompagnie. Zij presenteerden in de kubus hun eigen werk. Zondagmiddag zat de kubus vol bij de lezing van Architect Haiko Meijer die met zijn bureau Onix o.a. verantwoordelijk is voor de ontwerp van de kubussen. ‘s Avonds werd de film Zus&Zo in de kubus gedraaid. Producente Jacqueline de Goeij gaf een inleiding op de film. Kortom, een geslaagd weekend bomvol film! We zijn dan ook klaar voor het komende weekend waar het thema Literatuur centraal staat.

zaterdag 9 juni
13.00 uur Studio Geluk - een talkshow gepresenteerd door Arno van der Heyden. Verschillende items die op een bepaalde manier met Geluk te maken hebben komen op een eigenzinnige wijze aan bod. Ook Studio Geluk staat deze week in het teken van literatuur: zo hebben we onder andere Herman Sandman en Rense Sinkgraven te gast. Publiek is van harte welkom!

21.00 uur Finale en prijsuitreiking van de verhalenwedstrijd - maar liefst 75 kandidaten hebben zich laten inspireren door Tsjechov en de Veenkoloniën. Kom gezellig vanaf 17.30 naar dorpshuis De Wending om onder het genot van een heerlijk 3-gangen buffet te genieten van de EK-wedstrijd. Na afloop zal om 20.30 uur de finale van de verhalenwedstrijd beginnen, waar ook enkele verhalen zullen worden voorgedragen. Mannenkoor Albatros uit Oude Pekela zingt een aantal Russische liederen, om ons in de sfeer te brengen van het verre Rusland van Tsjechov.
Wie zal er naar huis gaan met de Tsjechov Trofee en andere mooie prijzen?
Inschrijven voor het eten via restaurant@gelukscompagnie.nl is noodzakelijk.

zondag 10 juni
16.00 uur Koken met verhalen - Michiel Jansen van De Kleinste Soepfabriek geeft een culinaire workshop. Hij vertelt verhalen over de locale producten van de Veenkoloniën en gaat samen met het publiek op zoek naar de geur en smaak van deze streek. Iedereen kan aanschuiven bij deze bijzondere workshop en na gedane arbeid genieten van de nieuwe veenkoloniale Geluksoep.

20.00 uur Literaire salon - Korte en zeer korte verhalen staan in deze literaire salon centraal. Coen Peppelenbos introduceert de schrijvers van de avond: niemand minder dan Rascha Peper en A.L. Snijders dragen voor uit eigen werk. Beide zijn bekend om hun prachtige korte - in geval van A.L. Snijders zeer korte - verhalen. Als intermezzo's zal Fluitkwartet Fluitique korte en zeer korte composities spelen.

Restaurant Matroesjka
Tijdens de geluksweekenden kunt u in Restaurant Matroesjka (gevestigd in dorpshuis De Wending, te Zuidwending) genieten van een volledig biologisch 3-gangen buffet voor slechts €15,-! Reserveren is noodzakelijk, dit kan via onze website www.gelukscompagnie.nl/#geluk-22

Het menu voor aanstaande weekend:

Zaterdag 9 juni

Het-Bord-Op-Schoot-Samen-Voetbal-Op-De-Tv-Kijken-Menu
Voor: Oranjesoep met wortel en knolselderij
Hoofd: Hollandse pot met een twist, aardappels gekookt in diverse kruiden met dikke runderjus, wWorstencramble Witte koolsalade en aspergesalade met coburgerham
Na: Kruidcake met oranje-topping
Zondag 10 juni
Grieksbuffet
Voor: Gevulde tomaten
Hoofd: Moussaka met rijst, Lauwwarme boontjessalade op Griekse wijze, Komkommersalade en Tzatziki
Na: Krentenflan

Uitzendingen Studio Geluk (televisie)
- Lokaal TV (Veendam e.o. én digitaal te beluisteren via www.lokaaltv.nl) - Uitzending van dinsdagavond tot en met woensdagmiddag (carrousel).
- OOG TV (Groningen en via digitale televisie nog 39 andere gemeenten én digitaal te beluisteren via www.oogtv.nl) - Uitzending dinsdagavond vanaf 17.30 tot woensdagochtend 09.00 (carrousel).
- RTV Blauwe Stad (Oldambt e.o.) - Uitzending de hele zaterdag (carrousel).
- www.gelukscompagnie.nl/#geluk-23

Uitzendingen Radio Geluk (radio)
- Radio Parkstad (Veendam e.o.) - woensdagavond 18.00 een Gelukskwartier
- OOG Radio (Groningen e.o.)- woensdagmiddag rond 12.50 aflevering hoorspel
- Dollardradio (Oldambt e.o.) - woensdagavond na het nieuws van 10.00 aflevering hoorspel en column Herman Sandman
- Zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur op Radio Parkstad & Dollardradio een speciale uitzending vanaf de locatie in Zuidwending.

Kaartverkoop 
Het zaterdagavondprogramma van de verhalenwedstrijd is gratis.
De kookworkshop van Michel Jansen kunt u gratis bezoeken.
De Literaire Salon op zondagavond is € 2,50 entree aan de kassa bij de Gelukslocatie. Ontvangstruimte: Gelukslocatie, Zuidwending 48, Veendam.

Kaartverkoop voorstelling Het geluk
Van woensdag 20 juni t/m zondag 8 juli speelt de toneelvoorstelling Het geluk, geïnspireerd op de korte verhalen van Anton Tsjechov (1860-1904).
Let op! De speciale aanbieding voor de bewoners van Zuidwending en Ommelanderwijk (voor slechts €5,- naar een try-out van Het geluk), dat u is aangeboden door Aardgasbuffer Zuidwending, en de regiokorting zijn verlengd. Wees er snel bij! Kaarten kunt u kopen via de kassa van Cultuurcentrum VanBersteyn of via www.vanberesteyn.nl Kijkt u in ‘agenda en tickets' bij ‘Activiteiten'!