Sport

Tjonge, jonge, jonge,wat een sprongen bij uitvoering Clias



Tekst en foto's Jacob Kuipers

TURNEN - Turnvereniging Clias uit Wildervank blijft verbazen. In een bomvol Wildervanckhal hield de 129-jarige Clias weer haar jaarlijkse uitvoering. En weer hebben ze een spectaculaire show aan het hooggeëerd publiek ten tonele gebracht. Het hartstochtelijke mee levende publiek deed regelmatig de handen op elkaar als de gymnasten weer een topact op de vloer brachten.

Het is voor de club ongetwijfeld weer een heidens karwei geweest om alles tot in de puntjes te registreren. En het is een hele toer geweest om weer nieuwe oefeningen op de planken te brengen. En aan het eind van de show sloten ze spectaculair af. Voor de ogen van de dichtbevolkte tribune bouwden de gymnasten een heuse piramide.

Presentatrice Janneke Kraan roemde als eerste nog even de vrijwilligers van de club. Want zonder deze mensen kon de show niet doorgaan. Iedere keer als de oefeningen elkaar opvolgden, zetten ze het op een sprint om het decor weer te veranderen. De mensen achter de schermen dus, ze zijn goud waart. Maar de hoofdrolspelers die constant in de spotlights waren stalen de show.

Als eersten kwam de dames van het voortgezet onderwijs aan bod en toonden schitterende danspasjes. En dan het kleine spul, die in de weer waren met de brug, trampoline en de mat. En dat alles onder de muziek van tjonge, tjonge, wat een spronge.

Maar het spektakelstuk kwam van de selectie teams van Clias. Daarna de show op de lange mat en op de brug. In dat alles in vliegende vaart. En ook de figuren op de balk was van hoog niveau. Zeer elegant liepen de dames over de balk met als slotstuk een handstand. En het publiek keek ademloos toe. En ook de figuren op de rekstok mochten er zijn.

Ook de oefeningen bij de ringen was van een hoog niveau. En zo kan ik wel even doorgaan. De trainers/sters en iedereen die verder de helpende hand aanlangde om de atleten en atletes op zo'n hoog niveau te brengen.

Chappo Clias.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum