Overslaan en naar de inhoud gaan

Rap avond in Jongerencentrum Break!

Door op zondag, 15 april, 2012 - 17:46


Rapper Henk Zeven

Tekst Ineke van Loo

RAP - Vrijdagavond de 13e stond in Jongerencentrum Break! een Rap avond "Pass the Mic" gepland. De avond ging van start met 2 Veendammer artiesten, namelijk 7even (of wel Henk Zeven, voormalig jongerenwerker bij Compaen) en Oz (bezoeker van jongerencentrum Break!) . 7even rapte over verschillende onderwerpen, zoals politiek, e-nummers, spiritualiteit en zijn eigen leven. Daarnaast liet hij een mooi staaltje van freestyle rap zien, waarbij de jongeren allerlei voorwerpen op het podium mochten gooien waarna 7even al improviserend de voorwerpen in een rap aan elkaar "praatte".

Hierna was lokale beatboxer Oz (Ozan) aan de beurt met zijn optreden. De bezoekers waren verbaasd over de geluiden die hij kon maken met alleen zijn stem als instrument. Een erg goed optreden, er is zeker talent in Veendam.

Na de 2 lokale artiesten waren MC Prophet & Posterboy uit Groningen aan de beurt. Deze beide jongens rappen ook vooral over hun leven, met name de levensgeschiedenis van MC Prophet kwam aan de orde. Hij gaf in een verhaal aan wat hij allemaal had meegemaakt in zijn nog jonge leven (drugs, drank en criminaliteit). En hoe hij door het geloof weer op het rechte pad is gekomen. Een ontroerend verhaal dat de bezoekers van Break! zichtbaar greep. Het was een verhaal van waarden en normen. Dat misdaad niet loont en dat zingeving in je leven erg belangrijk is.

Na de optredens zijn een aantal bezoekers nog met de artiesten op foto gegaan. Binnenkort komt er een vervolg, jongeren kunnen dan een masterclass volgen van een of meerdere rappers.

 


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum