Overslaan en naar de inhoud gaan
Site Header

Jeugdmotorcrosswedstrijd op 22 april in Veendam

Door op vrijdag, 13 april, 2012 - 14:13

Tekst Motorclub Veendam 

MOTORCROSS
- MC Veendam start het wedstrijdseizoen met een landelijke jeugdwedstrijd van de KNMV. Er worden ca 150/160 rijders verwacht uit het hele land. Deze rijders strijden om het nationaal kampioenschap in hun klasse.

Veel deelnemers zullen zaterdagavond al naar Veendam komen om zich te installeren op het rennerskwartier en zich voor te bereiden op de wedstrijd die gaat komen. Het nationaal kampioenschap wordt bepaald door veel wedstrijden gedurende het jaar op diverse banen in heel Nederland. Aan het einde van het seizoen kan pas worden bepaald wie de beste is. Er komen mooie klassen aan de start, zoals bijvoorbeeld de 50cc automaten. Deze kleine mannen en soms ook meisjes weten op fenomenale wijze hun rondes af te leggen op het circuit aan de Jan Kokweg te Veendam.

Een bezoekje is zeker de moeite waard. De toegang is gratis en je kunt helemaal om het circuit lopen om vanuit ieder punt de rijders bezig te zien. Het circuit kent vele springschansen, waaronder de tafelschans die parallel ligt aan de Jan Kokweg (deze is overigens op de wedstrijddag afgesloten voor alle verkeer). Als je op de weg staat te kijken kun je dit perfect gade slaan. Zoals gezegd, zeker de moeite waard.

Er zal worden gestreden in de klassen:
50 cc automaten
65 cc kleine wielen
65 cc grote wielen
85 cc kleine wielen
85 cc grote wielen
MX2 jeugd

De trainingen beginnen 's morgens om 09.00 uur en de wedstrijden om 11.15 uur.

Wij als organisatie hebben er al veel voorbereidingstijd in zitten en de komende week zal dat alleen maar meer worden. In het weekend zijn zeker 60 vrijwilligers in de weer om alles in goede banen te leiden. Dat gaat van wedstrijdleiding tot een dokter, rode kruis, vlaggenisten, shovelmachinisten en noem maar op.

De deelnemerslijsten en volledig tijdschema staan op onze website: www.mcveendam.nl

Ben je een motorsportfan dan mag je dit niet missen, kom naar de Jan Kokweg om e.e.a. met eigen ogen te aanschouwen, de 50 cc automaten is toch een klasse apart.