Overslaan en naar de inhoud gaan
Site Header

300 ukelele's voor kinderen in Oost-Groningen!

Door op vrijdag, 13 april, 2012 - 07:12

TSJECHOV - Gedurende drie maanden brengt de Gelukscompagnie Geluk, Tsjechov in de
Veenkoloniën. Geluk is een locatietheater project met een gevarieerd
publieksprogramma door amateur en beroepskunstenaars, geïnspireerd op de
korte verhalen van Tsjechov.

Komende maand krijgen 300 kinderen schoolkinderen in Oost-Groningen een ukelele. Op zaterdag 19 mei zullen zij Geluk feestelijk openen. Met 300 kinderen tegelijk geven zij een ukelele concert waar zij samen het liedje 'Wacht Maar Tot Ik Groter Ben' zullen spelen.

Het ukelele concert is een idee van Bert Hadders en wordt uitgevoerd in samenwerking met De Tramwerkplaats uit Winschoten. Alle kinderen in de omgeving krijgen een ukelele, zo kunnen kinderen spontaan met elkaar gaan musiceren.

Iedereen kan meedoen. Ook kinderen die normaal gesproken niet zo snel een instrument zullen spelen krijgen zo de kans om zelf te musiceren. In de VS is de ukelele al een grote rage die nu snel overwaait naar Europa. De ukeleles worden de kinderen aangeboden door Aardgasbuffer Zuidwending.

Een ukelele is een snaarinstrument uit de gitaarfamilie, doorgaans kleiner dan een gitaar en doorgaans met vier snaren. Een eenvoudig én echt instrument. De akkoorden kunnen met één of twee vingers gespeeld worden. Na een korte instructie kun je al binnen één dag muziek maken en al een popsong begeleiden. In een paar minuten leer je de drie akkoorden waarmee je de meest populaire liedjes mee kunt begeleiden.

Bert Hadders, zanger en liedjesmaker uit de Veenkoloniën en zijn band de Nozems, componeerden speciaal voor het project Geluk, Tsjechov in de Veenkoloniën het nummer van drie noten 'Wacht Maar Tot Ik Groter Ben' (B. Hadders, H. Gubbels, J. Viswat, A.Gubbels, W.Bruinsma, H. Gubbels, J. de Jong) www.berthadders.nl

Kijk op Youtube voor het introductiefilmpje http://youtu.be/Q47uIKuRyzE