Overslaan en naar de inhoud gaan

Festiviteiten tijdens finish Energiewacht Tour Pekela

Door op donderdag, 29 maart, 2012 - 15:40

Groots randprogramma voor jong en oud op Raadhuisplein Oude Pekela

PEKELA - Op zaterdag 7 april 2012 wordt een etappe van de Energiewacht Tour verreden in de gemeente Veendam en Pekela. Start van de ploegentijdrit voor vrouwen is vanaf 16.30 uur in Veendam en de finish is vanaf 17.00 uur in Oude Pekela op de Raadhuislaan. Rondom dit topsportspektakel vinden tal van leuke festiviteiten plaats in het centrum van Oude Pekela.

Braderie
De sportieve activiteiten starten om 14.00 uur en de gehele dag is er een braderie op het Raadhuisplein en rond winkelcentrum de Helling. De organisatie van dit randprogramma is in handen van de gemeente Pekela in samenwerking met de Sportraad en Peter Lammersma.

Dikke Banden Race
Op de Raadhuislaan wordt vanaf 14.00 uur een Dikke Banden Race georganiseerd voor de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs uit de gemeente Pekela. De Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor kinderen die rijden op eigen fietsen: gewone fietsen, mountainbikes of city bikes. In verschillende leeftijdscategorieën zijn mooie prijzen te winnen. De organisatie wordt hierbij ondersteund door wielervereniging Stormvogels.

Fietsplaza
Op het plein voor het gemeentehuis wordt een ‘fietsplaza' georganiseerd met een BMX-parcours voor kinderen vanaf 9 jaar, een braderie, springkussen en een demonstratie biketrial. Ook wordt de Alpe d'Huez beklommen door vertegenwoordigers van de Pekelder sportverenigingen. Er wordt een racefiets op een tacx geplaatst en gekoppeld aan een beeldscherm. Vervolgens wordt gekeken welke rijder van welke sportvereniging de meeste bochten bereikt binnen een bepaalde tijd.

Gratis deelname
Deelname aan alle activiteiten is gratis. Kom dus allemaal naar het centrum van Oude Pekela om te kijken of Marianne Vos met haar ploeg de tijdrit gaat winnen en geniet daarnaast van alle festiviteiten die georganiseerd worden.