Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen glasvezelnetwerk van Reggefiber in VeendamDeelnamepercentage van 30% is niet gehaald

Door op maandag, 26 maart, 2012 - 13:59

GLASVEZEL - Afgelopen weken konden Veendam en Wildervank kiezen voor glasvezel van Reggefiber. Als 30% van de huishoudens binnen het aansluitgebied ‘ja' zou zeggen, dan zou er gestart worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Ondanks het enthousiasme van veel inwoners voor glasvezel van Reggefiber, hebben onvoldoende inwoners van Veendam en Wildervank ‘ja' gezegd en een abonnement afgesloten bij één van de deelnemende serviceprovicers KPN, Lijbrandt, Vodafone of XS4ALL. Daarom start Reggefiber niet met de aanleg van het glasvezelnetwerk. 

Deelnamepercentage van 30% is niet gehaald.
Gemeente voor gemeente, straat voor straat en woning voor woning wordt heel Nederland aangesloten op glasvezel. Voor de aanleg van een glasvezelnetwerk is een enorme investering nodig. Daarom wil Reggefiber graag een garantie dat er ook gebruik van het glasvezelnetwerk wordt gemaakt. Als 30% van de huishoudens in het aansluitgebied kiest voor glasvezel, start Reggefiber met de aanleg van het netwerk. Dit percentage is helaas niet gehaald. Reggefiber concentreert zich nu op andere plaatsen waar de 30% wel gehaald is zoals in onder andere Klazienaveen, Nieuw-Amsterdam, Emmer-Compascuum, Schoonebeek en de wijk Kloosterveen in Assen. Hier is Reggefiber inmiddels met de aanleg gestart. Inmiddels zijn zo'n 850.000 huishoudens in Nederland op glasvezel aangesloten en is Reggefiber in ca. 150 gemeenten actief.

Glasvezelabonnement.
Veel inwoners van Veendam en Wildervank hebben wel ‘ja' gezegd tegen het glasvezelnetwerk van Reggefiber en hebben zich ingeschreven bij één van de deelnemende serviceproviders; KPN, Lijbrandt, Vodafone of XS4ALL. Deze inwoners zullen geïnformeerd worden door de serviceprovider van hun keuze. 

Meer informatie.
Voor meer informatie kunnen inwoners van Veendam en Wildervank terecht in de glasvezelwinkel. De medewerkers van Reggefiber staan daar klaar om alle vragen te beantwoorden. De glasvezelwinkel is gevestigd aan het Museumplein 14 in Veendam. Meer informatie is ook te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/veendam.