Uitstekend weekend voor Veendammer judoka's

Door op maandag, 26 maart, 2012 - 08:56

Tekst Judoschool Veendam

JUDO - Het was een druk weekend voor de judoka's en coaches van Judoschool Veendam. Er waren op maar liefst 4 fronten judoka's van de Veendammer judoschool actief.
In Enschede nam Lennart Siefkes deel aan het Nederlands Kampioenschap voor studenten. De 24-jarige Veendammer wist zich met 4 fraaie overwinningen overtuigend te plaatsen voor de finale. Hierin werd verloren van Thomas Attema uit Amersfoort. Een uitstekende tweede plaats voor Lennart.

In Bremen kwamen Sije Wiersma en Jeffrey Klein in actie op de Bremer Masters. In poules van 70 deelnemers wisten de judoka's niet door te dringen tot een volgende ronde. Sije verloor zijn wedstrijd op yuko van een judoka uit Kazackstan terwijl Jeffrey verloor van een judoka uit Japan. Op het zelfde tijdstip kwam Anniek Potze op de mat op een internationaal toernooi in het Duitse Erfurt. De 15-jarige judoka was hiervoor uitgenodigd door de Judobond Nederland. Uieindelijk wist zij met goed judo een negende plaats te behalen. Helaas ging haar wedstrijd tegen een Zwitserse judoka na een ruime voorsprong nog verloren.

Dichter bij huis verschenen de beginnende wedstrijdjudoka's op de mat tijdens het vliegveldtoernooi in Eelde. Er werden hier maar liefst 19 prijzen behaald. Een eerste prijs was er voor Roald Houwen, Lukas Hindriks, Gert Schadenberg, Roel Hensens, Niels Veldthuis, Thomas Bos en Michelle Wouda. Zilver was er voor Furkan Caliskan, Rohan Eikema, Chris Pappot, Alex Noppert, Mika Vernimmen en Mitchel Keizer. Een derde plaats werd behaald door Dorian Bos, Yorick Eling, Danny Huisman, Daphne Wesseling, Dylan Ploeger en Alex Rijff.