Twaalf gouden medaiiles voor zwemmers De Brug tijdens Noordelijke Kampioenschappen

Door op zondag, 25 maart, 2012 - 19:31

ZWEMMEN - Afgelopen zaterdag waren weer de Noordelijke Kampioenschappen zwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de 2e keer werd dit weer in zwembad de Watertoren in Winschoten gehouden.

Om 12.45 uur klonk het eerste startsignaal, iedereen was klaar voor de strijd. Die begon al gelijk goed met de estafette 4 x 25 m vrije slag, 4 teams hadden zich hiervoor ingeschreven en de Veendammer ploeg haalde de 3e plaats. Er werd hard gezwommen en net zo hard aangemoedigd, teamgenoot of niet het maakte niet uit.

Er werden ook heel veel PR's gezwommen, door de Veendammer ploeg maar liefst 21 keer. De 50m rugslag werd door Marloes Schreuder met maar liefst met 5 seconden verbeterd en Arjan Ewolds zwom op dezelfde afstand ook 6 seconden sneller. Bij de overige estafettes (4 x 25m schoolslag/ 4 x 50m vrije slag en 4 x 50 m schoolslag) liet Veendam zich ook goed zien, ze wonnen ze allemaal!

Aan het eind van de wedstrijd gingen ze dan ook huiswaarts met maar liefst 12 gouden, 10 zilveren en 10 bronzen medailles op de persoonlijke nummers en 12 gouden en 4 bronzen medaille sop de estafette nummers. Ook ging de grote wisselbeker voor de 4 x 50 vrije slag estafette mee naar Veendam

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd op 28 april.