112

Brandweer Veendam assiseert in Westerlee



Door Michael Huising

WESTERLEE - Zaterdagmorgen rond half tien werd de brandweer van Winschoten gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Veenweg in Westerlee. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het vuur al overgeslagen naar de rieten kap.

Al snel werd een tweede bluswagen opgeroepen en enkele minuten later werd ook het grootwatertransport gealarmeerd. Omdat de woning in het buitengebied staat moest het water uit een kanaal komen, een kilometer verderop aan de Ontsluitingsweg. Ondertussen werd gepoogd het vuur op het dak te stoppen middels het creëren van stoplijnen aan beide zeiden van het dak.

Helaas voor de bewoners (en de brandweerlieden) was het vuur al te ver het riet ingekropen, waardoor het niet lukte het vuur te stoppen. Op dat moment was de woning niet meer te redden. Daarom werd na ongeveer twee uur besloten het blussen te staken en de brand naar buiten te laten komen Tegen kwart voor één sloegen de vlammen uit het dak en niet veel later stortte het dak in.

Het nablussen zal nog enkel uren in beslag nemen. De bewoners hebben met behulp van de hulpverleners en omstanders aan het begin van de brand nog diverse persoonlijke spullen kunnen redden uit het pand.


Voor meer foto's, zie Michael Huising zijn fotoalbum