Overslaan en naar de inhoud gaan

Primeur voor Veendam 1894 en SC Veendam

Door op donderdag, 26 januari, 2012 - 16:38


(foto Emiel Ketelaar / www.frozenimage.nl)

VOETBAL - Namens Veendam 1894 ondertekende voorzitter Peter Feiken afgelopen maandag als eerste het amateurconvenant met SC Veendam. Voorafgaand aan de wedstrijd SC Veendam - FC Oss plaatsten de vertegenwoordigers van vv Gieten en vv Musselkanaal eveneens een handtekening onder deze samenwerking met de Veendammer profclub. SC Veendam streeft ernaar om uiteindelijk met 90 amateurclubs uit Oost-Groningen en Noord-Drenthe zo'n convenant te tekenen.

Zowel de amateurclubs als SC Veendam kunnen veel voordeel putten uit deze samenwerking. De winst voor SC Veendam zit met name in het verstevigen van de binding met regio en het versterken van het eigen imago. Amateurclubs profiteren daarentegen o.a. op het gebied van medische begeleiding en technische expertise . Bovendien zijn er voor alle leden en sponsors van de amateurclubs vele kortingsacties rondom de thuiswedstrijden van SC Veendam.

Het amateurconvenant staat overigens volledig los van de reeds bestaande samenwerking tussen Veendam 1894 en SC Veendam op het gebied van o.a. de voetbalschool voor de jeugd.