Overslaan en naar de inhoud gaan

Humanitas netwerkcoaches Veendam / Pekela

Door op vrijdag, 17 februari, 2012 - 08:13

HUMANITAS - Humanitas Veendam start een nieuw project: Een netwerk, samen sterk! Met dit project wil Humanitas een actieve bijdrage leveren om mensen uit hun isolement te halen. Met subsidie van de gemeenten Veendam en Pekela gaat Humanitas beginnen met het opleiden en inzetten van vrijwillige netwerkcoaches. De vrijwillige coach werkt samen met een cliënt via een stappenplan om een gezond sociaal netwerk op te bouwen. Daarbij wordt gewerkt vanuit de wensen, kracht en talenten van de cliënt.

Contacten onderhouden of nieuwe contacten maken is niet voor iedereen even gemakkelijk. Door de zorg voor een ander, een ziekte, een lichamelijke beperking of ouderdom kunnen contacten verwaterd zijn. Toch hebben mensen elkaar nodig. Met een goed sociaal netwerk leven we gezonder, bereiken we meer en oordelen we positiever over ons leven. Tevens worden we door de wetgeving voor hulp steeds meer aangewezen op mensen om ons heen. Daarom heeft Humanitas binnenkort vrijwilligers beschikbaar die actief zijn als netwerkcoach om mensen te helpen bij het opzetten van een stevig sociaal netwerk.

De vrijwilliger coach gaat minimaal eens in de twee weken bij de hulpvrager langs en richt zich vooral op het versterken van de eigen kracht van de hulpvrager. Naarmate het informele netwerk en de eigen kracht groeit, zal de inzet van de vrijwillige coach langzaam worden afgebouwd. De netwerkcoach draagt geen kant en klare oplossingen aan, maar denkt mee. Daarbij is de coach alert op mogelijkheden om mensen uit de omgeving van de hulpvrager in te schakelen en ermee te verbinden.

Heeft u behoefte aan een netwerkcoach òf wilt u vrijwilliger bij het project worden? Neemt u dan contact op met Esther Poelsma projectmedewerker van Humanitas, tel. 06 13 98 80 60. Ook kunt u bellen met Humanitas VeendamMenterwoldePekela 0598 - 61 93 48, of kijkt u op de website: www.humanitasveendam.nl