Overslaan en naar de inhoud gaan

Flash vrouwen doen goede zaken

Door op dinsdag, 17 januari, 2012 - 08:39

Tekst: Jacob Kuipers

VOLLEYBAL - De volleybalvrouwen van Flash hebben na de kerstdagen goede zaken gedaan. De Veendamsters hebben in eigen huis met 3-1 gewonnen van Donitas. De setstanden waren: 21-25, 25-15, 25-20 en 25-9. Bij Donitas dook een oude bekende op. Namelijk Hilde Blokzijl, die vorig seizoen haar kunsten vertoonde bij Flash. Ook Christa Tunteler heeft zich ook weer bij het team gevoegd, nadat ze een half jaar in Ghana is geweest.

De eerste set werd er door coach Henk Schreuder gezegd dat zijn meiden scherp moesten beginnen. Het team waar de thuisclub mee startte was: Elin Frericks op de libero positie. Marloes Ham en Sandra Laarman op posities links- en rechtshalf. Manon van Rheenen en Colinda Makken werden geposteerd op de middenveld posities. En Vera Snoek moest de lijnen uitzetten en werd spelverdeler.  

De 1e set verliep dan ook zeer spannend. De thuisclub kon niet uitlopen bij Donitas en wanneer Flash weer op gelijke hoogte was gekomen, was het weer Donitas die uit begon te lopen. Marlinda Gorens is er nog voor Makken ingekomen en Leonie Kragt voor Snoek. Op 19-19 lukte er niet veel meer bij Flash. En deze set werd dan ook met 21-25 verloren.

De 2e set begon de formatie van Henk Schreuder met de eindopstelling van de 1e set. De thuisclub begon sterk aan deze set. Op een gegeven moment ging het te gemakkelijk, waardoor Donitas nog dichterbij kon komen. Uiteindelijk werd er weer goed gespeeld en wonnen de meiden van flash de set met 25-15.

De toon was gezet bij de meiden van Flash. Ook in de derde set hoefden de toeschouwers zich niet te vervelen. Op een gegeven moment had Laarman een paar killblocks, waardoor ook zij weer goed in de wedstrijd kwam. De set werd tenslotte gewonnen met 25-20 door de Parkstadbewoners.

In de 4e set werd er door de Flash meiden sterk geserveerd, waardoor er bij Donitas geen pass meer kwam en de spelverdeler van Donitas alle hoeken van het veld moest aflopen om er nog een aanval uit te krijgen. Veel hadden de bezoekers niet in te brengen. Deze set werd met 25-9 gewonnen door de Flash-vrouwen.