Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatieavond over bodemdalingdoor zoutwinning Nedmag

Door op woensdag, 11 januari, 2012 - 17:36

ZOUTWINNING - Woensdag 18 januari is er een informatieavond over de bodemdaling door zoutwinning Nedmag voor de bewoners van de Langeleegte.

Al jaren wordt er door Nedmag aan de Nedmagweg in Veendam zout gewonnen uit diepere aardlagen en dit heeft een daling van de bodem tot gevolg. De bodem rond het buurthuis Langeleegte is ongeveer 13 centimeter gezakt. De verwachting is dat de bodemdaling jaarlijks 2 centimeter is. Al helemaal nu de Nedmag een nieuwe put aan het maken is. Er wordt geboord in de richting van de Veendammerweg, ter hoogte van het akkerbouwgebied tussen het einde van Langeleegte en Borgercompagnie. En dit zal mogelijk ook weer gepaard gaan met nog meer bodemdaling en dat zal gevolgen hebben voor de huizen en opstallen.

Het bestuur van buurtvereniging De Langeleegte maakt zich grote zorgen. In Borgercompagnie en Tripscompagnie is al een commissie bezig om samen met Nedmag naar een oplossing te zoeken. De buurtvereniging heeft zich hierbij aangesloten.

Op woensdag 18 januari worden alle aanwonende van de Langeleegte op de hoogte gebracht tijdens een informatieavoNd waarbij ook een afgevaardigde van de Nedmag aanwezig is. De avond begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor leden en niet leden. In verband met de beperkte ruimte is het noodzakelijk u aan te melden. Dat kan bij Johan Tuntelder (0598-624827) of Jan Ubels (06-41225831). Aanmelden per e-mail kan bij janubels@langeleegte.nl 

www.langeleegte.nl