Veendam 1894 (zon) verslaat Alteveer in knotsgek duel

Door op maandag, 7 november, 2011 - 19:00

VOETBAL - Een spannend scoreverloop, 11 gele kaarten, 2 rode kaarten en 7 doelpunten. Kortom: een bewogen middagje in Alteveer afgelopen zondag. Toen de kruitdampen eenmaal waren opgetrokken stond Veendam 1894 met 3-4 aan de goede kant van de score. Net als vorige week tegen MOVV viel de beslissing diep in de blessuretijd en dit keer was Johan van der Veen het goudhaantje. De openingsfase van het duel was voor Alteveer en de 1-0 voorsprong na slechts 5 minuten spelen was niet onverdiend. Veendam 1894 had in die fase veel moeite met de druk van de thuisploeg en speelde daardoor te vaak de lange bal. Naarmate de 1e helft vorderde kwam de ploeg van Hans Kamphuis echter beter in de wedstrijd en dat resulteerde na een half uur spelen in de gelijkmaker. Arnoud Bentum rondde een knappe steekpass van Jeremy Gall beheerst af. Op het moment dat iedereen dacht met een 1-1 stand te gaan rusten bracht Lars Brouwer zijn ploeg in de 45e minuut op een 1-2 voorsprong. Wederom stond Gall aan de basis met een puntgave assist.

Na rust controleerde Veendam 1894 de wedstrijd en het wachten was op de definitieve beslissing. Die bleef echter uit en zo kon het gebeuren dat de wedstrijd alsnog kantelde. Alteveer zocht met hard spel steeds vaker de grens van het toelaatbare op en ging daar ook regelmatig overheen. De scheidsrechter van dienst zag niet alles, waardoor de thuisploeg er mee weg kwam. Veendam 1894 raakte de grip op het duel kwijt en Alteveer maakte daar in de 60e en 65e minuut dankbaar gebruik van door 2 keer raak te schieten. Nu was het dus Veendam 1894 dat in de rol van achtervolger werd gedrukt. Die rol paste de jonge Veendammer ploeg aanvankelijk niet echt en Alteveer bleef redelijk eenvoudig op de been. Totdat in de 80e minuut Geert Knigge de stand weer in evenwicht bracht. Dit bleek de inleiding van een hectische slotfase. Dat in de ‘dying seconds' ook nog een ploeg met de overwinning aan de haal gaat paste exact in het knotsgekke verloop van de wedstrijd. Het was uiteindelijk Johan van der Veen die het in het oranje uit-tenue spelende Veendam 1894 naar een 3-4 overwinning schoot. Domper op de feestvreugde waren de rode kaarten voor Leon Zijlstra en Jeremy Gall (beide 2 keer geel). Dat het de leidsman is ontgaan dat het slechts de 1e gele kaart van Gall betrof maakt het extra zure voor de jonge middenvelder. Door deze overwinning blijft Veendam 1894 staan op de 3e plek in de 4e klasse C.

Volgende week komt Harkstede op bezoek aan de Langeleegte.