Agenda

Open Monumentendag en de Winkler Prins RouteDatum: 
zaterdag 10 september 2022 10:00 tot 16:00

 

oosterdiep1.jpg
De wandeling leidt u langs deze traditionele 19e-eeuwse woningen aan het Oosterdiep | Foto Gerard van der Boor

Open Monumentendag en de Winkler Prins Route

Op zaterdag 10 september is het Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam van 10 tot 16 uur weer aanwezig in de foyer van het Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Verkrijgbaar is dan de Winkler Prins Route, een wandeling door het centrum van Veendam langs monumenten en historische plekken. Ook is er informatie verkrijgbaar over Open Monumentendag en de op die dag te bezoeken monumenten in de gemeente Veendam.

Onder het genot van een gratis kop koffie, thee of een drankje kunt u in het verleden duiken door oude foto’s te bekijken van Veendam, Wildervank en omgeving. Deze foto’s komen uit het archief van Rink Oosting, die zelf ook aanwezig is voor toelichtingen.

Voor de jeugd (basisschoolleeftijd) is er een fotowedstrijd, met als onderwerp ‘Mooi Veendam’. Gratis fototoestellen, inclusief fotorolletje, kun je ophalen bij de stand van het WBCV in het Cultuurcentrum vanBeresteyn. Lever het fototoestel weer in voor 16 uur, het WBCV zorgt voor het ontwikkelen en afdrukken van het fotorolletje.

Bewoners van de appartementencomplexen Roode Beuck en Meulnwieke maken ‘s morgens een rondrit met de Eerste Wildervankster Paardentram door Veendam onder begeleiding van landschapsgids Pieter Snoek.