Agenda

Film - Olga



Datum: 
maandag 2 mei 2022 19:30

 

Mei 2 Olga .jpg

Olga’ toont Oekraïense strijd door ogen van ontwakend tienermeisje

In Olga word je meegesleurd in een verhaal dat nauwelijks actueler had kunnen zijn in deze bizarre tijden van oorlog.. Deze Zwitserse inzending voor de Oscars is een onweerstaanbaar portret van een gedreven jonge turnster uit Oekraïne, die moet kiezen tussen haar sport en haar thuisland.

Olga traint onafgebroken voor het EK van 2015, terwijl moeder Ilona (Tanya Mikhina) opgeslokt wordt door haar kritische journalistieke werk en haar leven op het spel zet bij een volksopstand op het Maidanplein. Nadat de twee ternauwernood zijn ontsnapt aan een aanslag, vertrekt Olga naar Zwitserland, het land van haar al lang overleden vader. Daar kan ze veilig verder trainen, is het idee.

Is Olga bereid haar Oekraïense nationaliteit te ruilen voor de Zwitserse, zodat ze zich bij het Zwitserse EK-team kan voegen? Hoe kan ze gefocust blijven, wanneer in thuisstad Kiev de Oranjerevolutie losbarst? Zowel Olga’s moeder als voormalige teamgenoten mengen zich op het Maidanplein in de bloedige protesten tegen president Janoekovitsj. Olga is slechts getuige via ter plekke opgenomen filmpjes, die ze in de pauzes kijkt op haar smartphone.

Datum: maandag 2 mei
Aanvang: 19:30 uur
Toegang: € 8,00 [ Niet leden ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl