Regio

Zelf een gietvloer leggen, hoe pak je dat aan?vloer.jpg

Een gietvloer is een mooie en egale vloer die in ieder interieur past. Dit komt mede door een hele leuke eigenschap van de vloer, namelijk dat deze in elke gewenste kleur beschikbaar is. Grijs, wit, blauw, paars, roze, alle kleuren zijn mogelijk. Op die manier kun je helemaal de look creëren die jij wil. Met het populaire resin art kun je zelfs allerlei toevoegingen doen, zoals een mooie marmer look of een simpele kleurovergang. Een gietvloer leent zich dus perfect voor het creëren van de perfecte vloer in jouw interieur. Zo past een gietvloer eigenlijk in ieder huis. Er zijn verschillende materialen waarmee een gietvloer wordt gelegd. Epoxy is een van de meest gekozen. Met het zelf aanleggen van de vloer kun je een hele hoop kosten besparen. Lees hier meer over gietvloeren die je gemakkelijk zelf in Veendam kunt leggen.

Een veelgekozen materiaal: epoxy
Een veel gekozen materiaal voor gietvloeren is epoxy. Dit materiaal heeft een aantal mooie voordelen, namelijk:

  • Vrij van oplossingsmiddelen
  • Geurarm
  • Transparant
  • Volledig UV-bestendig
  • Eenvoudig te gieten
  • Hecht eenvoudig op iedere ondergrond
  • Zowel snelle als langzame harsen

Epoxy giethars is een soort epoxy die zich leent voor allerlei dingen. Denk aan het coaten van een tafel of keukenblad. Of zelfs voorwerpen kun je coaten met giethars. Je kunt er allerlei creatieve dingen mee doen. En het is een perfect beschermend materiaal. Daarom wordt het vaak gebruikt om tafels en keukenbladen mee te coaten. Met epoxy giethars kun je ook hele leuke dingen doen. Zo is resin art erg populair. Hierbij werk je met de giethars, waar je je kleuren of materialen in kunt verwerken en de mooiste kunstwerken creëert. Zo kun je zelfs telefoonhoesjes of sleutelhangers zelf ontwerpen of een tafel met marmer look maken. 

Gietvloer zelf aanleggen in 5 stappen
Met het zelf aanleggen van een gietvloer kun je een hoop kosten besparen. Het duurste onderdeel van een gietvloer is namelijk vaak alleen al het leggen er van. Je kunt wel zo’n 80% voordeliger uit zijn als je de vloer zelf legt. Iedereen kan dit met een handleiding en de juiste materialen. In 5 stappen heb je je eigen gelegde gietvloer.

Stap 1: Ondergrond klaar maken
Stap 2: Primerlaag aanbrengen op de ondergrond
Stap 3: Een schraplaag aanbrengen
Stap 4: Gietvloer aanbrengen
Stap 5: Topcoat aanbrengen

Deze volgorde kan iedereen volgen en met de handige tips in de handleiding en de uitlegvideo moet het goedkomen. Voor iedereen die graag creatief bezig is of geld bespaart is dit het doe-het-zelf klusje.

Een mooie gietvloer in huis halen?
Verschillende materialen, allerlei kleuren en uiteindelijk een hele mooie vloer. Met deze vloersoort kun je zelfs een heel kunstwerk creëren. En niet alleen op de vloer, maar ook op de tafel of op het keukenblad, eigenlijk overal. Een gietvloer past in ieder interieur en is prachtig om naar te kijken. Je zou hem zelf kunnen leggen en een hoop kosten besparen. Met de juiste materialen en een handleiding kan iedereen deze vloer zelf aanleggen. Nog leuk om te doen ook!