Agenda

Sinterklaas bezoekt met zijn pieten Wildervank
op zaterdag 20 november



Datum: 
zaterdag 20 november 2021 13:00

 

IMG_0161.JPG

Zaterdag 20 november brengt Sinterklaas met zijn gevolg een bezoek aan Wildervank. Omstreeks 13.00 uur komt de Sint op een volgeladen pakjesboot vanuit de richting van Bareveld gevaren. Vergezeld van andere vaartuigen. De vaartocht over het Oosterdiep is langs de Bareveldstraat, J. Kammingastraat, Raadhuisstraat en de Poststraat naar de aanlegplaats aan de Nijverheidsstraat.

Op de route rijden diverse voertuigen mee in de stoet. Met draaiorgel Zwarte Dorus voorop zal de komst al van ver aangekondigd worden. De Wildervanker Paardentram rijdt in de stoet mee, evenals oldtimer brandweerwagens en andere voertuigen. Dweilorkest Voorwaarts uit Veendam verzorgt de muzikale omlijsting.

De pakjesboot zal omstreeks 13.45 uur aanmeren bij de brug aan de Nijverheidskade nabij de jachthaven Schipperskwartier. Waar de Sint en zijn pieten van boord gaan en zich te voet begeven naar de Wildervanker jachthaven.

In de jachthaven wordt Sinterklaas met zijn gevolg door de kinderen verwelkomt, ongetwijfeld trappelend van ongeduld. Danspieten vermaken op het podium in de jachthaven de kinderen met dans en muziek.

Op het podium wordt de Sint met zijn Hoofdpiet welkom geheten door Dj Peter Prummel. En door de voorzitter van de Ondernemersvereniging Wildervank Grieto Visser.

Na het podiumgebeuren begeeft Sinterklaas zich tussen de kinderen voor een gesprekje en het uitdelen van handshakes. Een grote groep pieten deelt zakjes pepernoten uit. De kinderen krijgen ruimschoots de tijd om persoonlijk met de Sint in contact te komen, en om hun tekeningen en andere bescheiden aan te kunnen bieden.

Sinterklaasfeest in het MHC afgelast
In voorgaande jaren werden de kinderen met hun ouders en grootouders uitgenodigd om mee te gaan naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum voor het Sinterklaasfeest.

Vanwege de huidige coronamaatregelen gaat dit jaar in het Cultuurcentrum geen Sinterklaasfeest plaatsvinden.