Agenda

Boek & Film: Mijn vader is een Vliegtuig in FilmhuisDatum: 
maandag 25 oktober 2021 19:30

 

Okt 25 Mijn-vader-is-een-vliegtuig_st_2_jpg_sd-low_Photo-by-Mark-de-Blok.jpg

Boek & Film: Mijn vader is een Vliegtuig in Filmhuis

Mijn vader is een Vliegtuig start om 19:30 met een inleiding van Tineke Carolus naar het gelijknamige roman, Mijn Vader is een Vliegtuig.

De meegebrachte bos rozen valt dramatisch op de grond als Eva, op bezoek in een psychiatrische inrichting, wordt geconfronteerd met de wezenloze blik in de ogen van haar vader. Elise Schaap, afgelopen maandag terecht genomineerd voor een Gouden Kalf, speelt een overtuigende Eva. Met voorliefde voor grote gebaren, het ene moment effectiever ingezet dan het andere, verfilmde Antoinette Beumer haar goed ontvangen debuutroman Mijn vader is een vliegtuig (2018), over een drukbezette vrouw die een familietrauma laag voor laag afpelt.

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Datum: maandag 25 oktober 
Aanvang: 19:30 uur inleiding / film 20:00 uur  
Toegang: € 8,00 [ Niet leden ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl