Agenda

Blueprint met Groningse bluesrockband The Woods en de Amerikaanse singersongwriter Jim KellerDatum: 
vrijdag 22 oktober 2021 17:00 tot 19:00

 

The Woods.jpg

Na de enerverende sessie van Malford Milligan & The Southern Aces in september is het al weer tijd voor de volgende Blueprint sessie op vrijdag 22 oktober vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Gasten zijn de Groningse bluesrockband The Woods en de Amerikaanse singersongwriter Jim Keller. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Wel gelden de huidige coronamaatregelen betreffende theaterbezoek.

Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondagmiddag van 13.00-14.00 te beluisteren en verder de hele week op:


The Woods
The Woods is een bluesrock band uit Groningen en bestaat uit Joris Bos op gitaar en zang, Martijn Drijfhout op bas, Johan Zielstra op toetsen en Pieter Dokter op drums.Joris bespeelt hoofdzakelijk Tele’s en noemt als grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King.Het was Paul Gilbert die Joris prees om zijn ‘awesome’ vibrato en vette sound. Zowel David Hollestelle als Ruben Hoeke waren zeer lovend over Joris z’n soulvolle, smaakvolle licks. Niet toevallig dat Ruben Hoeke gastmuzikant op z’n eerste album was en meespeelde tijdens de CD presentatie in Amstelveen. In 2009 presenteerde The Woods, toen nog JeeBee, in samenwerking met Ruben Hoeke, Bas Mulder en Roeland Werring hun eerste album in Amstelveen aan een groot publiek. Met positieve recensies tot gevolg. Duidelijk was dat van traditionele blues werd afgeweken en een eigen sound naar voren kwam: een funky mix van Rock, Roots en Blues
Sinds 2016 is Johan Zielstra als toetsenist aangesloten bij The Woods. In januari 2019 hebben ze de succesvolle EP “Stone Cold” uitgebracht en in januari 2021 verscheen de opvolger Hurricane.


Jim Keller
Begon eind jaren 70 in band Tommy Tutone. Verhuisde naar New York en pakte in 2005 zijn muziek carrière opnieuw op. Dit jaar verscheen zijn 4e album By No Means, geproduceerd door Mitchell Froom die ook platen produceerde van Los Lobos en Suzan Vega. David Hidalgo van Los Lobos is als gast te horen op gitaar. Jim zal in Veendam worden begeleid door multi - instrumentalist Jan van Bijnen die onlangs zelf ook een uitstekend album “Modest Man’ heeft uitgebracht.


Live aflevering roots radioprogramma Blueprint
met sessies van The Woods en Jim Keller

Datum:        vrijdag 22 oktober
Locatie:       Foyer theater vanBeresteyn
Tijdstip:       17.00 - 19.00 uur
Toegang:     gratis