Agenda

Aangrijpend en respectvol verslag van
dementie in de film The FatherDatum: 
maandag 18 oktober 2021 20:00

 

Okt 18 The-Father_st_9_jpg_sd-low.jpg

Aangrijpend en respectvol verslag van dementie in The Father

De 83-jarige Hopkins was waarschijnlijk nooit beter dan in The Father. Anthony is zoveel meer dan een verwarde geest: steeds blijven, door de toenemende vertwijfeling heen, de vele facetten van zijn karakter zichtbaar. Een blik of een woord is genoeg om de complexe vader-dochterrelatie van geschiedenis te voorzien. Anthony Hopkins is terecht de ster van The Father en won hiermee terecht een Oscar.

Er is iets raars aan de hand in het Londense appartement van de tachtiger Anthony (Anthony Hopkins). Die lege plek aan de muur, daar hing toch een schilderij, gemaakt door zijn dochter Lucy? De gang lijkt wel smaller te worden. De inrichting van de keuken is zomaar veranderd.

Wie naar The Father kijkt, deelt Anthony’s twijfel. Waren die grijsblauw geverfde muren niet eerst groen? Met opzet zorgt de Franse toneelschrijver en –regisseur Florian Zeller, die met The Father zijn speelfilmdebuut maakt, voor een gevoel van desoriëntatie. En van claustrofobie: hij beperkt zijn locaties tot de binnenruimtes waar Anthony leeft, alleen of met zijn dochter Anne (Olivia Colman), die belast is met de zorg voor haar charmante, vaak ook lastige oude vader.

Datum:  maandag 18 oktober
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 8,00 [ Niet leden ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl