Agenda

Words on Bathroom Walls is toegankelijke filmDatum: 
maandag 27 september 2021 20:00

 

Sep 27 Words-on-Bathroom-Walls_st_7_jpg_sd-low-818x540.jpg

De film Words on Bathroom Walls is gebaseerd op het gelijknamige tienerboek van Julia Walton, dat het vooral griezelige stigma rondom de psychiatrische aandoening wil doorbreken. Heb je schizofrenie, dan weten mensen niet hoe snel ze bij je vandaan moeten komen, laat regisseur Thor Freudenthal door Adam uitleggen.

Op het oog is Adam een gewone tienerjongen. Een die naar de middelbare school gaat en een passie voor koken heeft. Wat niemand weet, is dat er voortdurend drie nogal merkwaardige types in zijn omgeving rondhangen: een leeftijdsgenoot in badjas, een met wierook zwaaiend hippiemeisje en een kale bodyguard in trainingspak die de hele tijd dreigt de boel kort en klein te slaan met een honkbalknuppel. Ook is er een griezelige zwarte rook met een vervormde stem die zijn aandacht probeert te trekken.

Door een experimenteel medicijn krijgt Adam eindelijk zijn hallucinaties onder controle, waardoor hij zijn laatste jaar van de middelbare school kan beleven zoals zijn leeftijdgenootjes: met ruzies met zijn moeder en stiefvader, met een nieuw vriendinnetje (een charmante Taylor Russell) en met een eindfeest. Het nadeel is echter dat de bijwerkingen zijn droom, toegelaten worden tot een prestigieuze koksopleiding, onmogelijk maken: hij verliest zijn smaak en zijn handen trillen, zodat hij geen groente meer kan snijden.

Datum: maandag 27 september
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 8,00

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566
of de theaterkassa.
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl