Agenda

Minari een film die je in het hart kruiptDatum: 
maandag 20 september 2021 20:00

 

Sep 20 Minari_st_2_jpg_sd-low-818x540.jpg

Minari een film die je in het hart kruipt

Na de grote Oscarwinnaar Nomadland van de Amerikaans-Chinese regisseur Chloé Zhao verschijnt nu een tweede parel: Minari van Lee Isaac Chung. De Amerikaanse regisseur met Koreaanse ouders kreeg eveneens een Oscar: veteraan Yuh-Jung Young als eigenzinnige grootmoeder werd uitgeroepen tot beste actrice in een bijrol.

In Minari vertelt Chung het verhaal van zijn eigen familie. Zijn ouders ontvluchtten Zuid-Korea om een beter leven op te bouwen in Amerika. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig emigreerden jaarlijks 30.000 Koreanen naar de VS, de meesten op de vlucht voor het militaire regime..

Als Monica voor het eerst een blik werpt op het huis dat haar echtgenoot Jacob heeft gekocht, ziet ze een afgeragde stacaravan met een gedateerd interieur. Ergens in Arkansas, in het groen, ver van de bewoonde wereld. ‘Het is niet wat je beloofd had’, zegt ze.

Dat komt waarschijnlijk doordat Jacob zelf iets heel anders ziet. Hij ziet een nieuwe start, een boerderij waar hij Koreaanse groenten kan laten groeien. Een plek waar hij zijn kinderen eindelijk kan laten zien hoe succesvol hun vader kan zijn. Niet de man die in een fabriek de kuikens moet scheiden naar sekse, en dus dag in dag uit naar kippenkonten moet kijken, zoals hij de afgelopen tien jaar heeft gedaan.

Datum: maandag 20 september
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 8,00

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl