Agenda

Openingsfilm Nomadland
zomerseizoen Filmhuis vanBeresteyn



Datum: 
vrijdag 2 juli 2021 20:00

 

2 juli Nomadland_n.jpg

Vanaf vrijdag 2 juli gaat het Filmhuis weer van het slot. Bezoekers hebben er enorm naar uitgekeken om weer te genieten van één van de topfilms in het Filmhuis. Er staan daarom ook een paar leuke films gepland voor deze zomer. De Slag om de Schelde op donderdag 15 juli, Zwaar verliefd!2 op donderdag 29 juli, de Peuterbios en een jeugdfilm op zondag 22 augustus en nog veel meer. Op vrijdag 2 juli starten ze met de drievoudig Oscar winnaar Nomadland voor beste film, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol.

Of ze dakloos is, wil een oud-leerling van Fern weten als ze haar bij toeval tegenkomt. ‘Nee’, zegt ze stellig. ‘Huisloos, dat is wat anders.’

Ferns echtgenoot is overleden, de mijn waar hij werkte is gesloten, het stadje waar ze woonde werd opgedoekt. Sindsdien woont ze in een aftands wit busje. Trots en vastberaden timmert ze eigenhandig plankjes en deurtjes om haar campertje bewoonbaar te maken. Fern is niet het type dat bij de pakken gaat neerzitten. Ze sluit zich aan bij een groep rondreizende zestigers en zeventigers die bij de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren en verder moeten in het Amerika zonder sociaal vangnet. Het zijn de mensen die zijn uitgespuugd door het kapitalistische systeem en bestaan bij de gratie van seizoensarbeid: nu eens een paar weken pakketjes inpakken bij Amazon, dan weer schoonmaken op een camping. Ze vormen een onzichtbare parallelle schaduwmaatschappij die de ‘normale wereld’ faciliteert.

De medewerkers van vanBeresteyn doen er alles aan om u als bezoeker in alle veiligheid een prettige ervaring te bieden. Een veilige omgeving is natuurlijk ook belangrijk voor het personeel. Zij doen hun uiterste best om alle gasten te helpen binnen de benodigde maatregelen.

Datum: vrijdag 2 juli 2021
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 8,00

Kijk voor het volledige programma op  www.vanberesteyn.nl, reserveren via vanBerestyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 10.00 – 16.00 uur. (hele zomer geopend)

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam