Agenda

Drumdocent MDT geeft Pruiverij concertDatum: 
zaterdag 17 oktober 2020 20:15

 

blues juice.jpg

Op zaterdag 17 oktober is de band Blues Juice met drumdocent Joost van Soest te horen in Theater vanBeresteyn. In een nieuwe reeks concerten stellen de docenten van de Muziek-, Dans- en Theaterschool zich voor. Ze spelen met hun eigen bands en ensembles om hun leerlingen eens te laten horen wat ze zelf graag spelen en nieuwkomers wegwijs te maken in het aanbod van de MDT.

Dit jaar kwam het eerste album ‘Blues Juice’ van de gelijknamige band uit.
“‘Blues Juice’ is een knipoog naar het verdrinken van je zorgen als je de blues hebt, maar ook naar het sappige van de funk die er  altijd weer in opduikt. Ze omschrijven de stijl zelf het liefst als BRUNK! Het is schatplichtig aan blues coryfeeën als SRV, maar ook Jimi Hendrix is onmiskenbaar aanwezig. Verder veel 70’s funk/soul (Little Feat, Doobie Bros…) en vette rock à la Rage Against The Machine. De stem van onze zangeres doet ook weer denken aan Janis Joplin en Betty Davis.”

MDT docent Joost van Soest “We zijn ooit als ad hoc project gestart voor de ‘Asser Blues Night’. Willem Pelupessy kende ik nog van een andere band en hij organiseerde samen met Woody Vermeltvort elk jaar een optreden met een andere drummer en zanger of zangeres. In het begin speelden we nog covers, maar de chemie was onmiskenbaar: de tent stond op zijn kop! Een jaar later kwam Woody Vermeltvort (gitarist) met het idee om eigen werk te gaan spelen. Hij had al drie liedjes liggen. Na een repetitie vier weken later lagen er al zeven. Dat ging dus zeer voorspoedig! Vervolgens hebben we weer op diezelfde Blues Night gespeeld, en de tent ging wederom op zijn kop. In eerste instantie hadden we een andere zangeres, maar nog voor ons eerste optreden schoof Yasmijn Kramer aan. De rest is geschiedenis…”

Het concert is van 20.15-21.15 uur en de kaarten kosten 5 euro.