Agenda

Film - Les MisérablesDatum: 
zondag 30 augustus 2020 16:00

 

augustus 30 Les-Mis-rables_st_2_jpg_sd-low_©SRAB-Films.jpg

Les Misérables: ontluisterende beeld van de banlieues

Les Misérables is de eerste speelfilm van de Franse regisseur Ladj Ly (40), bekend van enkele documentaires en korte films. Les Misérables kreeg in 2019 de juryprijs op het filmfestival van Cannes en streed dit jaar als Franse inzending mee voor de Oscar voor de beste internationale film (die uiteindelijk werd gewonnen door Parasite).

Het worden de ergste dagen van zijn leven alleen weet agent Stéphane Ruiz dat nog niet wanneer hij in Les Misérables kennismaakt met zijn nieuwe collega’s Chris en Gwada. Stéphane (Damien Bonnard) heeft om privéredenen Cherbourg ingeruild voor de Parijse voorstad Montfermeil: van overzichtelijk straatwerk naar kronkelige patrouillediensten door de banlieue, waar machtsstructuren gelden die de nieuweling onmogelijk kan overzien. 

De politiemannen gaan gekleed in een bijna militaire uitrusting, alsof ze op oorlogspad gaan. Al snel blijkt dat Chris en Gwada hun werk in de wijk ook zien als een vorm van oorlog. Als de agenten slaags raken met een groep jongeren en dit gefilmd wordt door een drone, dreigt de hele wijk te ontploffen. 

  • Volkskrant ★★★★☆
  • NRC ★★★★☆
  • Filmtotaal ★★★★★

Datum: zondag 30 augustus
Aanvang: 16.00 uur
Toegang: € 8,00 [ Niet Leden ]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl