Agenda

Filmhuis vanBeresteyn weer los met film GoudDatum: 
zondag 14 juni 2020 19:30

 

Juni 14 Goud_st_1_jpg_sd-low.jpg

Filmhuis vanBeresteyn mag weer van start. Vanaf het instellen van de coronamaatregelen staat het Filmhuis stil. Achter de schermen is hard gewerkt om filmbezoek weer mogelijk te maken. Zij bijten het spits af met de Nederlandse film, Goud! Met in de hoofdrol Marcel Hensema.

De medewerkers staan te popelen om  weer te mogen starten met een film voor maximaal 30 personen. Uiteraard met aangepaste maatregelen en 1,5 meter afstand als uitgangspunt, want de veiligheid van de bezoekers en medewerkers staat voorop.

Zware adem, trillende handen, een bevend lijf. Vlak voor een belangrijke wedstrijd staat turntalent Timo strak van de zenuwen. Vader Ward, zelf een voormalig turner, weet gelukkig precies hoe hij zijn 17-jarige zoon kan kalmeren. Zacht neemt hij Timo’s handen in de zijne en spreekt hem vol vertrouwen toe. Als de jonge held en zijn beschermengel, zo maken de hoofdpersonages van Goud hun opwachting. Maar ook als twee pijnlijk contrasterende lichamen. Terwijl Timo (gespeeld door de 20-jarige topsporter David Wristers) al turnend gewichtloos lijkt te worden, kijkt de half verlamde Ward (Marcel Hensema) toe vanuit zijn rolstoel. In het sterke regiedebuut van regisseur Rogier Hesp dreigen de twee uit elkaar te groeien. Evenwel jagen ze dezelfde ambitie na: een gouden medaille voor Timo op de wereldkampioenschappen in Boedapest. Omdat de aanpak van de teamtrainer hem te soft is, bijt Ward zich vast in zijn zelfgekozen functie als Timo’s privécoach. Maar Timo verzet zich steeds meer tegen Wards regime.

★★★★☆ Volkskrant

Datum: zondag 14 juni
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: € 8,00 [niet leden]

Reserveren kan op  www.vanberesteyn.nl

​vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl