Agenda

Toneel op hoog niveau in Een goed mens in vanBeresteyn



Datum: 
vrijdag 28 februari 2020 20:15

 

feb 28 Een Goed Mens (2).jpg

“Een goed mens” is een originele tragikomedie van Flip Broekman die gespeeld wordt door acteerkanonnen Jules Croiset en Victor Reinier. Afgelopen seizoen was Victor te zien in de komedie ‘Roem’ en al jaren hoofdrolspeler in de populaire tv-serie ‘Flikken Maastricht’. Jules Croiset (1937) begon op 17-jarige leeftijd aan het theatervak. Sindsdien heeft hij bij alle grote theatergezelschappen diverse toonaangevende rollen gespeeld in stukken van o.a. Shakespeare, Sophocles, Feydeau en Tsjechov. Voor zijn titelrol in Platonov van Tsjechov ontving hij in 1979 de Louis d’Or

Het verhaal
Als de oude psychiater zijn praktijk sluit, krijgt hij nog een laatste bezoek van een intrigerende jongere man die wel heel veel van hem wil weten. Hoe kijkt hij terug op zijn leven, zijn de verwachtingen die hij had uitgekomen en is hij tevreden met de beslissingen die hij nam?

Goede recensies
“Een goed mens” werd vorig jaar goed ontvangen door de pers. Jules Croiset werd door het Dagblad van het Noorden ‘indrukwekkend mooi’ genoemd en NRC noemde hem ‘formidabel’. Telegraaf (****) roemde het stuk als ‘intrigerend en humoristisch’ en het Noord-Hollands Dagblad noemde het zelfs ‘een feest om naar te kijken’. De Volkskrant vond het een fraai, bijna ingetogen en geslaagd toneelspel.

Datum: vrijdag 28 februari
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 28,50

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl