Agenda

Saskia Temmink speelt de solovoorstelling
‘Doet sneeuw pijn’Datum: 
zaterdag 1 februari 2020 20:15

 

Feb 1 Solo Stories I Saskia Temmink - Doet sneeuw pijn (Annemieke van der Togt) 2.jpg

Actrice Saskia Temmink speelt de solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’, gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist Carolien Spaans. In ‘Doet sneeuw pijn’ beschrijft Spaans het verlies van haar geliefde Jean Michel. Hij overleed in 2016 door een skiongeluk, hun zoontje was destijds 7 maanden oud.

Saskia Temmink speelde na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht in talloze tv-series, films en toneelstukken. Bij het grote publiek is zij vooral bekend van haar rollen in tv-series als ‘Bloedverwanten’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Oud Geld’. Voor haar rol in deze laatste serie won ze een Gouden Kalf in de categorie beste actrice in een televisiedrama. Ze speelde talloze voorstellingen, van Tsjechov tot Shakespeare, en is sinds 2002 verbonden aan televisieprogramma ‘De vloer op’.

Over de voorstelling
Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.
‘Doet sneeuw pijn’ is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

Datum: Zaterdag 1 februari
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 22,50 [ inclusief drankje ]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl