Agenda

Een stukje Oekraïne in Veendam met het Kiev ballet



Datum: 
vrijdag 20 december 2019 20:15

 

Dec 20 Kiev Ballet - De Notenkraker_0.jpg

De droom van danser en choreograaf Radu Poklitaru werd werkelijkheid toen hij het Kiev Ballet oprichtte. Hij had eindelijk een podium om zijn persoonlijke stijl van choreograferen aan de wereld te laten zien. In zijn versie van ‘De Notenkraker’ benadrukt Poklitaru de theatrale kant van het sprookje, waarin alles anders is dan het lijkt. Het verhaal speelt zich af op kerstavond bij de familie Stahlbaum.

Klara krijgt als kerstcadeau een notenkraker die haar peetvader, de poppenmaker Drosselmeyer, voor haar heeft gemaakt. In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld.

De prachtige kostuums, het magische decor en de geweldige dansers zorgen ervoor dat u zich in een echte sprookjeswereld bevindt. Dé ultieme kerstvoorstelling voor de hele familie.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding welke gratis toegankelijk is als u kaartjes heeft voor de voorstelling. U leert meer over de achtergrond van deze uitvoering van de Notenkraker 

Trouw:
 “Choreograaf Radu Poklitaru dook in de psychologische krochten van het sprookjesballet. (…)   De theatrale benadering is onderhoudend en er wordt met plezier gedanst.”  

Datum:  Vrijdag 20 december
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: Volwassenen €29,00, Kinderen t/m 14 jaar €19,00 (actiecode: KIDS )
                65+ €22,00 (actiecode: 65) [ inclusief drankje ]

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl