Agenda

Loge Het Noorderlicht in Veendam opent
haar deuren voor belangstellendenDatum: 
zondag 8 december 2019 11:00 tot 13:00

 

Loge Het Noorderlicht.jpg

Vrijmetselaars: een geheim en duister genootschap? 

Loge Het Noorderlicht in Veendam opent haar deuren voor belangstellenden op zondag 8 december. U bent van harte welkom om te ontdekken wat vrijmetselarij eigenlijk inhoudt en of het iets voor u is.

Inloop met koffie, thee en een lekker koekje van 11 tot 13 uur aan het Beneden Westerdiep 47 te Veendam. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.

Een vrijmetselaar werkt aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Dit doet hij door gebruik te maken symboliek die hij zelf interpreteert. Een vrijmetselaar vormt zijn eigen wereldbeeld, waarbij hij interesse heeft voor de denkbeelden van anderen. Een vrijmetselaar vormt zijn oordeel door te compareren in plaats van te discussiëren of te debatteren. Bij compareren worden meningen van een ieder vrijelijk geuit zonder dat men elkaar onderbreekt. Op deze manier brengt men respect voor elkaar op en vormt men zijn eigen mening. Vrijmetselaars vormen een broederschap waarbinnen ieder lid wordt gerespecteerd, ongeacht zijn afkomst, geloof of mening.

Als vrijmetselaar sta je voor gelijkwaardigheid van alle mensen, voor ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid en voor ieders persoonlijke verantwoordelijkheid voor zijn eigen doen en laten. Ben je vrijdenker? Respecteer je anderen die dat ook doen?  Heb je gevoel voor humor? Dan heb je alles wat een vrijmetselaar nodig heeft.