Agenda

Sorry we missed you in Filmhuis vanBeresteynDatum: 
maandag 9 december 2019 20:00

 

Dec 9 Sorry-We-Missed-You_st_6_jpg_sd-high.jpeg

Sorry We Missed You is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake). De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Op maandag 9 december is deze aangrijpende film te zien in Filmhuis vanBeresteyn.

Tijdens zijn intakegesprek bij een koeriersbedrijf wordt Ricky glashelder uitgelegd hoe het werkt. Je bent je eigen baas. Je werkt niet vóór ze, je werkt mét ze. Je bepaalt zelf welke diensten je wilt draaien en welke niet en je krijgt betaald per afgeleverd pakket. Werk je veel, dan verdien je veel. Simpel, transparant en eerlijk. Het enige dat Ricky nog even moet doen, is een busje aanschaffen. Huren kan ook, maar hier rekent het bedrijf stevige tarieven voor.

Om die bus te kunnen ­kopen, dient Ricky’s vrouw Abby, die in de thuiszorg werkt, haar auto te verkopen. Zo steken ze zich nog meer in de schulden, in de hoop dat Ricky binnen een paar jaar zoveel heeft verdiend dat ze hun droom, een eigen huis, kunnen verwezenlijken. 

Dan zijn er ook nog de twee kinderen, de 15-jarige, hevig puberende zoon en de 11-jarige dochter die lijdt onder de werkdruk van haar ouders. Toch zit er licht en lucht in Sorry we missed you, en humor. Loach is realist genoeg om niet alleen de donkere kanten van het bestaan te laten zien. Mooi is de rit die Ricky maakt met dochter Lisa Jane. Samen bezorgen ze pakketjes. Idyllisch en ontroerend, de zorgen lijken even vergeten. Tot Ricky van Maloney te horen krijgt dat het niet de bedoeling is dat hij ­iemand meeneemt op zijn ritten. Niet goed voor het imago van PDF. Dreun. Niet de eerste, niet de laatste. Maar Ricky weigert neer te gaan.

  • Volkskrant  ★★★★★

Datum: Maandag 9 december 2019
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 8,00 [niet leden]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl