Agenda

CoderDojo: Leer programmeren met ScratchDatum: 
vrijdag 6 december 2019 16:00 tot 18:00

 

CoderDojo Scratch.png

Ben jij tussen de 8 en 17 jaar oud? Kom dan vrijdag 6 december  van 16.00-18.00 uur naar CoderDojo in Bibliotheek Veendam. Deze middag gaan we programmeren met Scratch. 

Dacht je dat Bibliotheek Veendam alleen maar boeken had? Zeker niet! Je kunt er ook van alles leren, bijvoorbeeld tijdens CoderDojo. Kom elke eerste vrijdag van de maand langs in onze dojo en word een Ninja: leer programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's en games maken en nog veel meer. Je hebt geen programmeerkennis nodig om mee te kunnen doen en de deelname is gratis. Vrijdag 6 december gaan we aan de slag met Scratch!

Scratch in de klas
De komende weken bezoeken 16 groepen Bibliotheek Veendam  voor een programmeerles met Scratch. Meer dan 350 leerlingen uit groep 7/8 leren hoe ze met de programmeertaal een eenvoudig spel of animatie kunnen maken.

“Scratch!” is één van de tien onderwijsprogramma’s die Biblionet Groningen aanbiedt aan het basisonderwijs in de gemeente Veendam.  Met de programma’s zet de Bibliotheek extra in op leesplezier en digitale geletterdheid.