Nieuws

Fotograaf Egbert Venema overledenegbert.jpg

Donderdag 14 november is onze collega-fotograaf Egbert Venema (56) totaal onverwachts overleden aan een hartstilstand.

Egbert stond volop in de Veendammer samenleving. Dankzij zijn foto-fietsritjes door Veendam en Wildervank mochten wij dagelijks via zijn facebookpagina en website meegenieten van al het moois dat er in onze gemeente te zien of te doen was.

Op zijn website www.metegebertdoorveendam.nl staat: “We gaan door de gemeente Veendam heen om allerlei mooie dingen op foto's vast te leggen om jullie een andere kant van Veendam te laten zien. We gaan ook bij de verenigingen langs om daar enkele foto's te maken. Een foto zegt meer dan honderd woorden”.

Egbert was een graag geziene fotograaf op scholen, verenigingen, organisaties, instellingen en bedrijven. Zette jong en oud op de foto, altijd rekening houdend met de privacy. Hij genoot van de vele bakkies koffie en gesprekjes onderweg en was altijd erg geïnteresseerd in zijn medemens. En het was voor hem nooit te veel om ergens langs te gaan, door weer en wind. Vaak op uitnodiging, zoals dat gaat bij fotografen en journalisten, soms ook spontaan. En iedereen wilde altijd op de foto, en omdat niet alle foto’s pasten in het bericht, kwam hij met de rubriek ‘Verzoekplaatjes’.

In 2016 / 2017 maakte hij de fotorubriek ‘Straat van de dag’. Geen straat, steeg en laan werd vergeten. De dvd van dit mega project werd op 9 april 2018 overhandigd aan burgemeester Swierstra van de gemeente Veendam.

Met Egbert door Veendam is niet meer, we gaan hem en zijn dagelijkse verslaggeving heel erg missen.

Wij wensen zijn nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijk tijd.

Rust zacht Egbert, Veendam zal niet meer hetzelfde zijn.
Wij zijn er stil van.


Gerelateerde artikel: