Agenda

Taalkunstenaar Wim Daniëls in vanBeresteynDatum: 
dinsdag 19 november 2019 20:15

 

Nov 19 Wim Daniëls - De wondere wereld van de taal (onbekend).jpg

Taalkunstenaar brengt theorieën over de herkomst van taal

U kunt Wim Daniëls kennen van de droge, maar altijd goedmoedige humor en speelse gedachtekronkels van Wim Daniëls kennen via zijn columns bij ‘Spijkers met Koppen’ en zijn taalbeschouwingen bij tv-programma’s als ‘Pauw & Witteman’.

In ‘De wondere wereld van de taal’ buigt hij zich over de vraag wat de mens van de dieren onderscheidt. Dat is taal natuurlijk. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier? Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals leestekens en sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier.

Van een bezoeker: Wat een heerlijke avond, Prachtig hoe hij de geschiedenis van de taal heeft verwoord, maar ook mooie en herkenbare voorbeelden van onze complexe taal, doorspekt met humor, zonder dat het vervelend of "laag bij de gronds" werd. Complimenten!

Datum: dinsdag 19 november
Aanvang: 20:15 uur
Toegang: € 20,00 [inclusief drankje]

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa,
geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl