Agenda

Lezing Herfstkleuren in de tuinDatum: 
donderdag 24 oktober 2019 19:30

 

herfstkleuren02.jpg

Donderdag 24 oktober 2019 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Cor van Gelderen van kwekerij Esveld in Boskoop. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 3,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportages en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Dat er in de herfst prachtige herfstkleuren te zien zijn in de natuur en in onze tuinen dat weten de meeste mensen wel, maar er zijn ook nog veel bij ons minder bekende bomen en struiken die zeer de moeite waard zijn om kleur te brengen in de donkere herfstdagen. Cor van Gelderen van Kwekerij Esveld in Boskoop maakte vele foto-reizen voor zijn plantenboeken over de Hydrangea, de Acer en de Viburnum. Tijdens deze reizen deed hij enorm veel inspiratie op en maakte foto's van een verrassende verscheidenheid aan planten die hij graag tijdens de lezing met ons wil delen. Uiteraard zal hij ook vertellen over de toepassingsmogelijkheden van deze planten in uw eigen tuin zodat ook u nog meer kan genieten van een kleurrijke herfst.