Agenda

Film Once upon a time in HollywoodDatum: 
maandag 14 oktober 2019 20:00

 

Aantal van Tarantino’s allerbeste scènes
in Once Upon a Time… in Hollywood

Quentin Tarantino  Once Upon a Time ... in Hollywood draait op maandagavond 14 oktober in het Filmhuis. Met in de hoofdrol met Brad Pitt enLeonardo Di Caprio. De verregaande moeite die de cineast en diens crew zich getroost hebben om het Los Angeles van 1969 tevoorschijn te toveren, dat is het eerste wat verbluft aan Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in… Hollywood. De regisseur speelt virtuoos met de verwachting van de kijker en brengt dit waagstuk glansrijk tot een slot.

Je moet het Quentin Tarantino nageven: hij doet weer eens zijn best om zich te vernieuwen. Nadat hij met The Hateful Eight zijn eigen grapjes ging herkauwen, is Once Upon A Time... In Hollywood een frisse wind. Een adempauze zelfs, want niet elke scène zit onder een dikke plamuurlaag van kunstmatige coolheid. Heel vaak gebeurt er verfrissend weinig in beeld, en dat maakt dit zijn meest ontspannen film in jaren. Niet dat deze misdaadkomedie in een historische context daardoor minder des Tarantino's is.

Hollywood, eind jaren zestig. Regisseur Roman Polanski en de zwangere actrice Sharon Tate vormen een gouden koppel. Ze betrekken het huis naast dat van Rick Dalton, een veredelde tv-cowboy wiens carrière in een dip zit. Hij krijgt sporadisch nog rolletjes toegeschoven als de schurk van de week; een teken dat het klaar is met hem. Terwijl oud Hollywood aan het doodbloeden is, doen hippies hun intrede met nieuwerwetse fratsen. Kan Rick zich aanpassen om zijn carrière te redden?

  • Volkskrant ★★★★★
  • NRC ★★★★
  • Trouw ★★★★

Datum: 14 oktober 2019
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Deze film duurt 161 minuten en is daarom € 6,- voor leden en € 9,- voor niet leden.

Reserveren via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566  of bij de theaterkassa, geopend van  ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl