Agenda

Groei & Bloei lezing: Bollen in de border



Datum: 
donderdag 26 september 2019 19:30

 

Donderdag 26 september 2019 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Alie Stoffers van "De Tuinerie". De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei  Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 3,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportages en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren.

Voor meer informatie: www.groei.nl

Alie Stoffers is al sinds zij een klein meisje was en boontjes in de zandbak pootte in de ban van tuinen en tuinieren. In de loop der tijd bezocht zij vele tuinen in binnen- en buitenland, las boeken over tuinieren en begon vol overgave haar eigen tuin aan te leggen. Na een carrière in de fotografie en de bank- en verzekeringswereld begon zij in 2003 haar Tuinontwerpbureau "De Tuinerie". Haar visie is dat in een goed tuinontwerp of beplantingsplan de planten de hoofdrol spelen en de sfeer bepalen. Zij heeft een losse natuurlijke stijl en stelt de beplanting zorgvuldig samen op kleur, blad en bloeiperiode, grondsoort en sfeer van de plant. Haar specialiteit zijn bloemenborders op kleur in Engelse stijl.

Natuurlijk horen er ook bollen in de tuin maar dan wel in combinatie op kleur met vaste planten. Tijdens de lezing laat zij ons aan de hand van foto's zien hoe je door slim te combineren geen last hebt van lelijk afstervend bollenloof en hoe je het tuinseizoen veel eerder kunt laten beginnen. Het seizoen van de bollen begint al in februari en duurt tot diep in juni.

Het is inmiddels bijna herfst maar zij belooft ons door deze lezing voorjaarskriebels te bezorgen