Agenda

Bibliotheek Veendam serveert lettersoep tijdens
de Week van de AlfabetiseringDatum: 
maandag 9 september 2019 14:00 tot 16:00

 

Week van de alfabetisering.jpg

Eet lettersoep met wethouder Annelies Kleve, geniet van poëzie, speel een digi-taal-spel of maak kennis met online logopedie. Maandag 9 september trapt Bibliotheek Veendam de Week van de Alfabetisering af met een middag vol activiteiten.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering.

Aftrap met wethouder Annelies Kleve
Maandag 9 september trapt wethouder Annelies Kleve in Bibliotheek Veendam officieel de Week van de Alfabetisering af. Om 15.00 uur wordt een lettersoep geserveerd aan alle aanwezigen.

Daarnaast kun je deze middag tussen 14.00 uur tot 16.00 uur meedoen aan activiteiten:

  • Bekijk de tentoonstelling “Poëzie zonder grenzen”
  • Geniet van de voordrachten van Poëziegroep Noord.
  • Speel het digi-taal-spel van Agents of Change
  • Maak kennis met online logopedie van TinyEye

LINGO
LINGO is terug! Niet alleen op televisie, maar ook in de bibliotheek. Woensdag 25 september gaan we dit leuke woordspel spelen in de bibliotheek. Van 13.30 uur tot 15.30 uur gaan duo’s met elkaar de strijd aan. Wil je meedoen aan de LINGO-middag? Meld je (team) aan via veendam@biblionetgroningen.nl.